11. december 2017
Louise Lagoni fra Gadevang kan nu gå i gang med at udføre og designe unika-kit til brug ved akut nøddåb på føde- og neonatal afdelingerne, på fem danske hospitaler.
gallery icon

Se billedserie

Louise Lagoni fra Gadevang kan nu gå i gang med at udføre og designe unika-kit til brug ved akut nøddåb på føde- og neonatal afdelingerne, på fem danske hospitaler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner designer nøddåbssæt til fem hospitaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner designer nøddåbssæt til fem hospitaler
Hillerød - 19. maj 2017 kl. 16:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med hjælp fra fonde kan designer og kunstner Louise Lagoni fra Gadevang nu gå i gang med at udføre og designe unika-kit til brug ved akut nøddåb på føde- og neonatal afdelingerne, på fem danske hospitaler. Her iblandt Fødeafdelingen på Nordsjællandshospital i Hillerød.

Det hele startede i 2010, da Hillerød Hospital kontaktede kunstneren, for at høre om hun kunne designe et dåbsfad, da det de havde var i en slem forfatning. Rammerne blev fastsat med stor respekt omkring det etiske samtidig med at det skulle kunne fungere i en til tider hektisk situation. Nyheden spredte sig og flere hospitaler rundt omkring i Danmark, ønskede sig et lignende sæt. Otte hospitaler blev det til i pulje 1, nu er pulje 2 en realitet. Kittene består af dåbsfad, lysestager, dug og sangbog, forventes at kunne overrækkes i september/oktober 2017.

Nøddåb forekommer jævnligt af helt nyfødte børn på et hospital. Når denne handling udføres er det pga. forældrenes ønske, og fordi det skønnes at barnet er i umiddelbar livsfare. Ritualet dåb, bliver i den svære situation det håndgribelige. Der er nogen der »overtager« den måske sidste tid, barnet er i live og styre os hen til en værdig afslutning.

En nøddåb bliver aldrig som en traditionel dåb i en kirke eller kirkerum. Nøddåbskittet skal sammen med hospitalspersonalet skabe de bedste rammer omkring den akutte nøddåb. En ramme som understreger handlingens højtidelighed og peger videre ud end det kliniske miljø et hospital jo nødvendigvis er.

- Kittet kan på ingen måde ændre situationens alvor, men jeg håber inderligt at det vil være med til at gøre en forskel, skabe en tryghed eller blot en beskeden lindring, i en meget svær tid for de involverede, siger Louise Lagoni i en pressemeddelelse.

Louise Lagoni er uddannet fra Danmarks Designskole i København og fra RISD i USA. I Hillerød har hun blandt andet vundet 1.-prisen vedrørende udsmykning af facaden ud mod Milnersvej på Frederiksborg centret (2014), hun stod bag kunstplakaten til Hillerød Kunstdage i 2016, gavekort til Slotsarkaderne har hendes design på forsiden, hun står bag de trofæer, der hvert år bliver uddelt i Hillerød til Årets spejderlederpris, trænerpris, musik etc., hun er lokalt udstillet på biblioteket og kunsthuset Annaborg, hun har udstillet på den censurerede udstilling under Hillerød Kunstdage 2015 (vandt 2.prisen Nordeas Gode Liv Pris) og 2016.

Projektet er muliggjort med hjælp fra bl.a.: Frimodt Heineke Fonden, Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og Villum Fonden.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk