26. september 2020
Maya Lin står blandt andet bag denne "Wavefield" i New York. Derudover er Maya Lin kendt for at stå bag mindesmærket for faldne amerikanske soldater i Vietnam. Foto: Hillerød Kommune
Maya Lin står blandt andet bag denne "Wavefield" i New York. Derudover er Maya Lin kendt for at stå bag mindesmærket for faldne amerikanske soldater i Vietnam. Foto: Hillerød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunst skal binde nyt hospital sammen med bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst skal binde nyt hospital sammen med bydel
Hillerød - 20. marts 2019 kl. 04:01
Af Anna Törnqvist Jensen

Et landskabsarkitektonisk kunstværk, der både er en tegning og en park, lavet af den internationale kunstner Maya Lin er på tegnebrættet og kan blive anlagt mellem Nyt Hospital Nordsjælland og Hillerøds nye bydel Favrholm, der støder op til hospitalet.

arrow Læs også: Favrholm skal have kunstpark

Værket er blot et af flere kunstværker, som Nyt Hospital Nordsjælland og Hillerød Kommune samarbejder om at få indarbejdet i anlæggelsen af det nye hospital og den kommende bydel. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi kunne godt tænke os at flytte os fra en klassisk udsmykning af hospitalet til at gøre kunsten til noget, som kan aktivere folk og få dem til et kort øjeblik at glemme, at man er på et hospital. Vi tror på, at kunst har en positiv betydning for patienterne, ligesom vi mener, at natur, kunst og arkitektur har en betydning for, hvordan mennesker har det, siger Henrik Schødts, vice- og projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland.

Borgmester i Hillerød Kommune Kirsten Jensen (S) mener, at kunstværker vil kunne bidrage med noget særligt til bydelen Favrholm.

- Man tilføjer tit kunst til noget, som er der i forvejen, men her har vi muligheden for at tænke det ind fra starten og skabe noget virkelig skelsættende kunst, siger hun.

Nyt Hospital Nordsjælland er også blevet indstillet til flere designpriser ved Danish Design Award, der er Danmarks største nationale designpris.

Har debatten om sexisme taget overhånd?