1. august 2021
672 plejehjemsbeboere- og medarbejdere i Hillerød er blevet vaccineret mod corona. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
672 plejehjemsbeboere- og medarbejdere i Hillerød er blevet vaccineret mod corona. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kun få plejehjemsbeboere har sagt nej til cororonavaccine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun få plejehjemsbeboere har sagt nej til cororonavaccine

Langt de fleste plejehjemsbeboere i Hillerød sagde ja til at få corona-vaccinen

Hillerød - 14. januar 2021 kl. 05:00
Af Martin Warming

672 plejehjemsbeboere og medarbejdere på Hillerøds plejehjem fik i sidste uge den første af to doser coronavaccine.

arrow Læs også: Se billederne: - Uheldig skiltning til vaccinationscenter er tragikomisk

Og det var kun få plejehjemsbeboere, der takkede nej til at blive vaccineret, fortæller Hella Obel, der er afdelingschef for Ældre og Sundhed i Hillerød Kommune.

"Få har valgt at takke nej. Nogle kunne ikke vaccineres, fordi de har været syge med COVID-19 inden for fire uger før vaccinetidspunktet, og de vil blive tilbudt vaccine i anden omgang, ligesom nyindflyttede beboere vil blive det," skriver Hella Obel i en mail til Hillerød Posten.

Hun ønsker dog ikke at sætte tal på, hvor mange plejehjemsbeboere og medarbejdere, der ikke har ønsket at få vaccinen.

Plejehjemsbeboerne var nogle af de første borgere, der blev vaccineret mod corona, og det hænger selvfølgelig sammen med, at de befinder sig i risikogruppen for at blive alvorligt syge af sygdommen.

94-årige Daisy Kirsmeier var en af de mange plejehjemsbeboere, der fik det første corona-stik i sidste uge. Foto: Martin Warming

Var ikke i tvivl

En af de plejehjemsbeboere, der ikke var i tvivl om, at hun skulle vaccineres, var 94-årige Daisy Kirsmeier, der bor på Plejecentret Skovhuset i Hillerød øst.

"Det har jeg slet ikke været i tvivl om på noget tidspunkt. Jeg har glædet mig til den her dag. Nu er der da skred i tingene og håb om, at vi snart kan få en mere normal hverdag igen. Jeg håber, at jeg snart kan få besøg af mine børn igen. Det bliver dejligt," sagde Daisy Kirsmeier til Hillerød Posten kort efter, at hun var blevet stukket i armen af læge Karen Holbøll onsdag aften i sidste uge.

Den næste gruppe af borgere, der vil blive tilbudt vaccinen, er de sårbare borgere og personer, der modtager pleje i eget hjem og er over 65 år gamle. Og samtidig er hospitalerne i gang med at vaccinere frontpersonalet.

Vaccinationscenter åbner

Region Hovedstaden åbnede de første fire af i alt seks vaccinationscentre onsdag den 13. januar. Vaccinationscentret i Hillerød åbner dog først den 20. januar.

Det kan du læse mere om her

Derudover er der oprettet vaccinationsklinikker på samtlige hospitaler i regionen.

Ud fra nuværende oplysninger lyder Sundhedsstyrelsens prognose på, at alle voksne danskere kan være vaccineret to gange inden 27. juni.

arrow Stor usikkerhed om vaccinestart
25. januar 2021 kl. 19:06 Opdateret: kl. 16:49
arrow Vaccinerede plejehjemsbeboere smittet med coronavirus
20. januar 2021 kl. 06:30 Opdateret: kl. 14:20
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?