12. maj 2021
To Hillerød-folk i valgduel: Tormod Olsen fra Enhedlisten og Martin Rask Olsen fra Kristendemokraterne.
To Hillerød-folk i valgduel: Tormod Olsen fra Enhedlisten og Martin Rask Olsen fra Kristendemokraterne.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kristendemokrater indgår valgforbund med Konservative og Nye Borgerlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristendemokrater indgår valgforbund med Konservative og Nye Borgerlige
Hillerød - 03. september 2020 kl. 17:24
Af Joachim Christensen

Det er tre små, blå partier, der nu har fundet hinanden i Hillerød Kommune forud for kommunalvalget til næste efterår. Det oplyser Konservative, Nye Borgerlige og Kristendemokraterne i en fælles pressemeddelelse.

arrow Læs også: SF og Enhedslisten indgår valgforbund i Hillerød

Kristendemokraternes formand og spidskandidat Martin Rask Olsen mener, samarbejdet er en god løsning, uanset om det ender med at gavne hans eget parti eller et af de andre i valgforbundet.

- Ved sidste kommunalvalg, havde vi et ganske fint samarbejde og valgforbund med Liberal Alliance, og vi stod til et sæde i byrådet, indtil sidste valgsted i Store Lyngby var talt op. Dengang var der stemmespild, fordi vi stod i tre lejre på den blå fløj. Derfor er det fornemmeste mål lige nu, at vi ikke mister en plads, vi kunne have givet et af de andre blå partier. At vi selv får et sæde, kunne være dejligt, men små skridt.., siger han.

De tre partier vil gerne have endnu flere fra højrefløjen med, og Martin Rask Olsen tror på, hele den blå blok vil stå samlet i et valgforbund.

Nedtoner uenighed

På det politiske spektrum anser Kristendemokraterne sig selv som et (blåt) midterparti, mens Nye Borgerlige er at finde på yderfløjen.

Det bekymrer dog ikke Martin Rask Olsen, om folk, der kunne være tilbøjelige til at stemme på Kristendemokraterne vil afholde sig fra det, hvis deres stemme kan gå til et parti, der på nogle punkter ligger langt fra hans eget.

- Det er ikke noget nyt, at Kristendemokraterne arbejder med den blå fløj, selvom vi er et slags centrumparti. Vi har tidligere mistet medlemmer fra Kristendemokraterne, der er gået over til Nye Borgerlige, og det er jo fordi, der er nogle helt centrale ting, hvor man kan komme overens på politikken, siger han.

Han peger på, at Kristendemokraternes vælgere kan findes på tværs af den politiske farveskala.

- Uanset hvor vi går hen, vil vi træde nogle over tæerne, men man skal ikke være så politisk snobbet. Vi kan arbejde med alle. Nu samarbejder vi med Konservative og Nye Borgerlige, og der er masser, vi kan blive enige om, siger han.

arrow Socialdemokratiet og Radikale indgår valgforbund
06. april 2021 kl. 15:46 Opdateret: kl. 15:46
arrow Små blå partier vil undgå stemmespild
28. august 2020 kl. 05:33 Opdateret: kl. 21:25
arrow Blå partier i valgforbund
27. august 2020 kl. 10:44 Opdateret: kl. 10:44
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?