20. juli 2019
31-årige Martin Vetter, der til daglig arbejder som matematiklærer på Frederiksborg Gymnasium, åbner den 8. marts Hillerøds første escape room. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

31-årige Martin Vetter, der til daglig arbejder som matematiklærer på Frederiksborg Gymnasium, åbner den 8. marts Hillerøds første escape room. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom ud af mystisk rum - hvis du kan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom ud af mystisk rum - hvis du kan
Hillerød - 16. februar 2019 kl. 06:25
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Møllestræde kan du snart komme helt ind i Draculas Kammer, når Hillerøds - og Nordsjællands - første »escape room« åbner. Der findes allerede escape rooms i København, hvor man i en time skal løse gåder og opgaver og deltage i et live eventyrspil for at opklare mysteriet.

Bag Hillerøds escape room og firmaet Escapee står 31-årige Martin Vetter, som til daglig er matematiklærer på Frederiksborg Gymnasium.

- Jeg synes, at mange escape rooms mangler historien. Her føles det som om, man virkelig selv er med i en film, og det er en større oplevelse end blot at løse de forskellige opgaver, fortæller Martin Vetter, som selv har stået for historien bag rummet, mens en serbisk konsulent har udtænkt gåderne og opgaverne.

I Draculas Kammer skal man i grupper opklare mysteriet om, hvad der er sket med Dr. Severinsen. For Martin Vetter er det vigtigt, at man får en på opleveren, når man bruger en time i Hillerøds escape room.

- Escape rooms kan så meget mere, end man har set hidtil, og det er det, vi forsøger at løfte her, hvor vi er virkelig tro mod temaet og folk får en god historie, siger Martin Vetter.

Han understreger, at alle over 10 år kan få det sjovt i rummet - også selvom chancen for at løse mission og komme ud inden 60 minutter er 32 procent.

- Hvad laver man, når man holder fødselsdag eller polterabend i Hillerød? Lige nu kan man tage ud at bowle eller gå i biografen. Her kan man få en rigtig sjov dag, og det er også sjovt at prøve med kollegaer, fordi man ser folk i et nyt lys. Når man kun har én time til at løse opgaverne, træder folks personlighedstræk meget hurtigt frem, siger Martin Vetter, som tilføjer, at opgaverne rettes til, så de er lidt nemmere, hvis der er mange børn.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede