24. februar 2020
Akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital får særligt omkring jul patienter, der har spist for meget. Foto: Mie Neel
Akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital får særligt omkring jul patienter, der har spist for meget. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julemad sender folk på hospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julemad sender folk på hospital
Hillerød - 21. december 2018 kl. 06:02
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan ende med et besøg på hospitalet, når vi i juledagene kaster os over flæskesteg, and, brunede kartofler, sovs, sild og frikadeller. Akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital tager i juledagene imod flere patienter, der har spist for meget god og fed julemad. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Sådan passer du bedst på hjertet juleaften

- Vi har oplevelsen af, at folk kommer og er forspiste. Det er særligt omkring jul, når det bliver julenat, og man går i seng og så oplever, at man synes, man har trykken for brystet og unormalt ondt i maven og tror, man har en hjertesygdom, fortæller Britt Holmgaard, ledende oversygeplejerske på akutmodtagelsen.

Mens Nordsjællands Hospital ikke har tal på, hvor mange patienter der i juledagene kommer på akutmodtagelsen med symptomer på overspisning, understreger Britt Holmgaard over for Frederiksborg Amts Avis, at det altså er et fænomen, som akutmodtagelsen oftest oplever omkring højtider som jul og påske.

Ifølge oversygeplejersken er det ikke alene overspisningen, der kan give symptomer. Mave-tarm-systemet kan nemlig også reagere på den fede julemad.

- Hvis man ikke spiser fed mad til daglig, kan man godt opleve symptomer, siger Britt Holmgaard, der råder til at kombinere den fede julemad med groft og grønt, drikke væske og kun spise, til man er mæt.

arrow Sådan kommer du godt igennem julemaden
21. december 2018 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:40