27. september 2021
Peter og Jesper Følbæk Nielsen driver i dag faderens virksomhed Børge Nielsen A/S sammen med Claus Løvgreen, der er produktionsdirektør.Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Peter og Jesper Følbæk Nielsen driver i dag faderens virksomhed Børge Nielsen A/S sammen med Claus Løvgreen, der er produktionsdirektør.Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jesper Følbæk fejrer 25 år i spidsen for sin fars firma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Jesper Følbæk fejrer 25 år i spidsen for sin fars firma
Hillerød - 04. november 2020 kl. 17:15
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Det lå bestemt ikke i kortene, da Jesper Følbæk Nielsen var dreng, at han en dag skulle overtage den daglige ledelse af sin fars tømrer- og snedkervirksomhed, Børge Nielsen A/S, der blev startet i 1965. Men for 25 år siden, da Børge Nielsen ville på pension, ville ingen af de svende, der var i firmaet, og som efterhånden også var oppe i årene, overtage. Derfor pegede pilen på Jesper og hans lillebror Peter, der lavede virksomheden om til et aktieselskab med Jesper Følbæk Nielsen som administrerende direktør. De to brødre havde ingen håndværkeruddannelse - Jesper Følbæk Nielsen arbejdede i forsikringsverdenen, og Peter Følbæk Nielsen var controller. Men Jesper Følbæk Nielsens kendskab til tal og salg var en klar fordel for firmaet, mener han selv.

- I starten tror jeg, at min far syntes, det var mærkeligt, for han havde en helt anden grundindstilling. Vi var syv ansatte, da jeg startede, og jeg gik i gang med at ansætte folk, og så blev vi først 20 og så 25. Han rystede på hovedet og sagde »det går aldrig godt«. Men det var heller aldrig gået for ham, for han var alene og ville være inde over alting, og så mistede han overblikket. Han havde svært ved at se, at det kunne køre på den måde, hvor min mor, der kunne se på tallene, måske bedre kunne se, at det kunne gå. Det interesserede min far sig aldrig for. I de sene år kunne han se, at fornuften nok var at ansætte flere. Hvis han havde set hvor mange mennesker, vi er nu, så havde han nok syntes, at vi var tossede i hovedet, fortæller Jesper Følbæk Nielsen.

Vigtigt at kunne omstille sig

Siden er virksomheden bare vokset og vokset og tæller i dag 175 medarbejdere. Det skyldes i høj grad Jesper Følbæk Nielsens villighed til at omstille sig og tænke nyt.

- Man er nødt til at være omstillingsparat, for på et eller andet tidspunkt bliver man kørt over af udviklingen, siger han og fortsætter:

- Om vinteren er der typisk ikke så meget at lave, så du er nødt til at omstille forretningen og finde på nye ting, så der stadig er arbejde til alle. Det har vi været gode til, og det gjorde, at vi voksede endnu mere. Vi laver mange forsikringsopgaver med svampeskader og specielle ting, og så er vi gode til at finde nogle nicher. Det er blandt andet det, vi lever af, og så selvfølgelig de faste kunder. De giver os en stor del af vores omsætning, fortæller Jesper Følbæk Nielsen.

Virksomheden har blandt andet kastet sig over nybyggeri, ligesom den for nylig var med til at restaurere Hillerød stationsbygning. Børge Nielsen A/S har derudover et fast samarbejde med Kongehuset, hvor de blandt andet arbejder på Kronborg, Amalienborg, Eremitageslottet og Frederiksborg Slot.

Respekt for medarbejderne

For Jesper Følbæk Nielsen har medarbejderne altid fyldt meget. I begyndelsen kom medarbejderne hjem til ham til den årlige julefrokost. Efterhånden som firmaet voksede, flyttede festen til andre lokaler, hvor også ægtefællerne kommer med. Hvert år er der også juletræshygge, hvor alle medarbejdere får et juletræ betalt af firmaet, og flere har også fået hjælp af chefen med selvangivelsen.

- Vi skal behandle dem ordentligt og med respekt, så de kan lide at være her. Vi prøver også at hjælpe. Hvis man udvikler sine folk og hjælper dem, så bliver de også super loyale. Men det er svært at lave de sociale ting, som vi godt kan lide. Førhen kom alle hjem om fredagen, og så sad vi og snakkede over en øl eller sodavand. Dengang skulle de hjem med deres timesedler, og så kom it'en. Meget af det sociale er flyttet ud på byggepladserne og det gør, at ikke alle ansatte kender hinanden så godt. Heldigvis har vi mange lærlinge, og de unge mennesker plejer at være gode til at finde på sjove aktiviteter og skaber en hyggelig stemning, siger Jesper Følbæk Nielsen.

Lillebror kom aktivt med

For to år siden trådte lillebror Peter Følbæk Nielsen så aktivt ind i firmaet og blev bestyrelsesformand og koncern- og udviklingsdirektør.

- Vi havde brug for en, der kan sige nej. Det er en gave at have den optimisme, som Jesper har, men i byggebranchen skal du lave det, du er bedst til, du skal ikke lave det hele. De sidste to år er vi blevet meget bedre. Vi har en kæmpe respekt for, at vi kan noget hver især, og vi er kommet godt fra start. Nu skal vi finde ud af, hvordan vi laver en endnu bedre virksomhed, så vi er klar til de næste 25 år, fortæller Peter Følbæk Nielsen, der i år har ansat 40 nye medarbejdere

Hillerød i DNA'et

Jesper og Peter Følbæk Nielsen har boet hele deres liv i Hillerød, og det giver dem et stort netværk, som de også trækker på erhvervsmæssigt. Det ligger stærkt i virksomhedens DNA at ligge i byen, og derfor bliver Børge Nielsen A/S også i Hillerød - selvom det egentlig ville give bedre mening at flytte.

- Vi kunne med fordel flytte til Farum eller Allerød og spare penge, for der er motorvej. Det koster os rigtig mange penge, at vi har folk siddende på landevejen, og det er os, der betaler deres tid. Men vi er fra Hillerød, vi flytter ikke, og vi har også vores netværk i Hillerød. Men skulle vi være 180 procent snusfornuftige, så skulle man flytte tættere på København. Vi kunne spare 300-400.000 direkte på bundlinjen, og det er penge, vi bare smider ud af vinduet, fortæller Jesper Følbæk Nielsen.

Ingen af brødrene, der er henholdsvis 58 og 50 år, er på vej på pension, forsikrer de. Men alligevel er de begyndt at tænke lidt over fremtiden. Fortsætter udviklingen og det stigende antal nybyggerier, skal virksomheden til næste år højst sandsynligt ansatte flere. Men tankerne handler også om at sikre virksomhedens fremtid på den lange bane.

- Vi bruger de næste to år på at blive endnu klogere på, hvad vi vil fokusere på. Når virksomheden vokser, er der brug for nye kompetencer. Vi er blevet en størrelse, hvor man skal tænke over, hvad vi nu gør, og det kommer vi til at arbejde videre med. Vi har en god sund forretning, og det er fedt at arbejde i Hillerød. Men vi har også et ansvar for 175 medarbejdere, så vi skal jo finde en farbar vej på den lange bane, fortæller Peter Følbæk Nielsen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?