11. april 2021
Byrådet er klar til at overveje at skrive Hammersholt Enge ind i kommuneplanen, hvis Frederiksborg Gruppen kan reducere planerne. Illustration: Frederiksborg Gruppen
Byrådet er klar til at overveje at skrive Hammersholt Enge ind i kommuneplanen, hvis Frederiksborg Gruppen kan reducere planerne. Illustration: Frederiksborg Gruppen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Investor ser på mindre landsbyprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investor ser på mindre landsbyprojekt
Hillerød - 09. marts 2021 kl. 10:30
Af Janne Mulvad

Frederiksborg Gruppen har sat sig til tegnebordet med sin rådgiver, og vil nu se på, om projektet Hammersholt Enge kan tilpasse sig det politiske ønske om en mindre, økologisk landsby på den såkaldte Papiruldsgrund ved Hammersholt og dermed komme med i kommuneplanen.

arrow Læs også: DEBAT: Man bør lytte til borgerne

Et stort flertal i byrådet har nemlig med sin beslutning lørdag rakt en udstrakt hånd til projektet, mens de øvrige ønsker om at bygge i det åbne land mellem Hillerød og Allerød er blevet pure afvist. Hvis altså projektet kan laves i en mindre version end den, Frederiksborg Gruppen har lagt frem.

Det glæder Jesper Lorentzen fra Frederiksborg Gruppen.

- Det er rigtigt glædeligt. Det understøtter os i, at visionen kan lykkes. Så det er godt at se, at byrådet også har samme opfattelse af, at det er det, der skal til, siger han.

Det oprindelige forslag er et 10,9 hektart stort område, hvor der kunne være plads til cirka 250 boliger, men nu skal det altså være noget mindre, og det er en mulighed, oplyser Jesper Lorentzen.

- Nu vil vi se på beslutningen, og komme med et godt oplæg, siger han.

Det nye oplæg skal præsenteres på et borgermøde om Hammersholt Enge, som skal holdes efter påske.

21. april skal byrådet på baggrund af borgermødet tage stilling til, om Hammersholt Enge skal skrives ind i kommuneplanen. Om det er som et perspektivprojekt eller om det kommer med i selve planen er ikke afgjort, forklarer Dan Riise (V), formand for arkitektur, byplan og trafikudvalget.

- Vi har ikke taget stilling til, om det skal ind i planen, eller om det skal være et perspektivareal. Det er et forsøg på at få et reduceret projekt, som vi kan tale med borgerne om. Et projekt, som faktisk fjerner noget industri og skaffer en økologisk landsby - så skal vi finde ud af, om borgerne synes, det er en god idé, siger han.

arrow Borgermøde om Hammersholt Enge udskydes
26. marts 2021 kl. 15:17 Opdateret: kl. 15:08
arrow Derfor fik omdiskuteret byggeprojekt en ny chance
10. marts 2021 kl. 09:04 Opdateret: kl. 17:02
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?