4. marts 2021
Sagen blev afgjort ved Retten i Hillerød.
Sagen blev afgjort ved Retten i Hillerød.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen fængsel til mand efter vold mod kæresten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen fængsel til mand efter vold mod kæresten

En kvinde anmeldte sin kæreste for vold. Nu har han fået en betinget dom.

Hillerød - 15. januar 2021 kl. 17:01
Af Janne Mulvad

En 38-årig mand har fået en betinget fængselsdom på 60 dage for vold mod sin kæreste. 8. januar 2020 henvendte kvinden sig på skadestuen på Hillerød Hospital, hvor hun fortalte til sundhedspersonalet, at den 38-årige mand dagen før havde slået hende. Hun fortalte, at han havde taget kvælertag på hende og skubbet hende fem meter gennem stuen og trykket hende op mod et køleskab. Efter overfalder havde hun haft svært ved at trække vejret og drikke. Dagen efter havde hun stadig smerter, mest i nakken og mod venstre skulder.

arrow Læs også: Mand fængslet for vold og trusler mod 32-årig kvinde

Det fremgår af dombogen i sagen, som var for retten i Hillerød 17. november sidste år.

Personalet på skadestuen noterede, at kvinden havde mange, små, overfladiske læsioner, en større læsion og et blåt mærke. Personalet noterede, at skaderne passede med, hvad kvinden fortalte.

Den 38-årige mand nægtede sig i retten skyldig i at have begået vold mod kvinden. Men retten valgte at lytte til kvinden, og fandt det bevist, at tiltalte tog halsgreb og skubbede hende.

Manden var også tiltalt for at have peget på kvinden med en kniv og truet med at dræbe hende. Han var også tiltalt for at have stjålet hendes mobiltelefon og en pung, hvor der blandt andet var 3000 kroner. Retten fandt det ikke bevist, at han havde truet hende med kniven, men han blev fundet skyldig i at have stjålet mobiltelefonen og pungen. Manden slap dog med en betinget dom. Her blev der lagt vægt på, at volden og truslerne foregik som led i et skænderi med kvinden over deres samliv. Derudover lagde retten vægt på, at forurettede ikke fik betydelige skader.

Straffen blev derfor på 60 dages fængsel, som ikke skal afsones, hvis den 38-årige ikke begår noget strafbart i en prøvetid på et år. Han skal udføre 80 timers samfundstjeneste, fremgår det af dombogen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?