17. oktober 2021
De høje huse i det kommende Møllebrokvarter får ikke ros fra byens borgere. Illustration: Mangor og Nagel
gallery icon

Se billedserie

De høje huse i det kommende Møllebrokvarter får ikke ros fra byens borgere. Illustration: Mangor og Nagel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høring: Hillerød er ikke en storby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høring: Hillerød er ikke en storby
Hillerød - 09. januar 2016 kl. 07:29
Af Janne Mulvad

Provinsbyen Hillerød skal ikke udstyres med højhuse og massivt boligbyggeri på Møllebrogrunden. Sådan lyder det generelle svar fra byens borgere til lokalplanforslaget for grunden, hvor M. Goldschmidt Holding vil opføre 1325 boliger.

arrow Læs også: Ikke kun modstand mod Møllebro

Boligerne skal blandt andet ligge i fem højhuse på op til 15 etager eller 45 meters højde, et højhus på 31 meter samt en otte etager høj randbebyggelse ud mod Herredsvejen.

Men den slags byggeri hører ikke hjemme i en by som Hillerød, lyder det fra borgerne.

Flemming Thornæs, som er arkitekt og bor i Gadevang, glæder sig over, at Hillerød Storcenter er droppet til fordel for idéen om at bygge boliger til forskellige typer af mennesker. Men boligtårnene og blokkene er for dominerende til Hillerød, mener han.

Arkitekten sammenligner planerne med bebyggelser på Amager Strandvej og i Ørestaden, hvor boligtårne på 15 etager strækker sig mod himlem, og massive randbebyggelser som den planlagte ved Herredsvejen dominerer bybilledet. Storbyarkitektur, kalder Thornæs husene.

- Men Hillerød er ikke en storby, skriver han. Og samme argument går igen i mange høringssvar.

- Hillerød er ikke en storby, men en provinsby med de kvaliteter det har, skriver Ivar Berg-Sørensen, som bor på Køgemestervej. Han mener, at planerne vil ødelægge Hillerød og gøre trafikken kaotisk.

- Højhuse hører ikke til i Hillerød - boliger i det antal vil kun lede til en reel ghetto i Hillerød, skriver Niels Castle, som bor på Frederiksværksgade.

- Vi i Hillerød er ikke København og vil heller ikke være det, skriver Ketty Friis-Madsen fra Slettebjerget, som foreslår politikerne at droppe tilladelsen til at bygge højhuse og lade blokken ud mod Herredsvejen være max. fem etager høj.

- Jeg var heller ikke tilhænger af et nyt storcenter, men af to »onder«, så havde det dog været væsentligt bedre, end det byggeri der nu foreslås opført ved Møllebro, skriver Anette Frederiksen fra Heibergsvej.

Helle Kjems og Torben Kjær, som bor på Frederiksværksgade, frygter, at de høje huse vil kaste lange skygger, og vil give fri indsigt i mange menneskers privatliv. De foreslår, at man hænger bannere op i højhusenes størrelse, så alle kan se, hvor dominerende de vil blive.

Mange ærgrer sig over udsigten til, at udsigten til Frederiksborg Slot som man i dag kan nyde fra indfaldsvejene til Hillerød, vil blive ødelagt af de høje huse.

Fagfolk advarer
Flere høringssvar kommer fra arkitekter og andre fagfolk bosat i Hillerød. Sven Illeris, som er dr. scient og i mange år har undervist i byudvikling på RUC og bor på Sættedammen i Hillerød, protesterer mod planen og anbefaler byrådet ikke at vedtage lokalplanforslaget.

- Jeg er overbevist om, at fremtidige generationer vil fordømme et byråd, der tillod dette byggeri, skriver han og peger på, at udsigten til slottet forringes.

arrow Frygter at miste udsyn med 15 etagers højhus
16. december 2015 kl. 10:01 Opdateret: kl. 08:17
arrow Arkitekter: Ny bydel bliver en ghetto
05. december 2015 kl. 09:29 Opdateret: kl. 06:09
Rejser du til udlandet i år?