19. oktober 2020
Træerne, der står mellem Roskildevejen og Hillerød Rådhus, risikerer at måtte lade livet efter et angreb af svamp. Foto: Søren Aagaard
Træerne, der står mellem Roskildevejen og Hillerød Rådhus, risikerer at måtte lade livet efter et angreb af svamp. Foto: Søren Aagaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historiske kastanjetræer i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historiske kastanjetræer i fare
Hillerød - 15. oktober 2020 kl. 17:04
Af Joachim Christensen

De store kastanjetræer på alléen, der strækker sig fra Hillerød Rådhus til Roskildevejen, er i stor fare for at blive fældet. Langs den historiske allé, som mange mennesker nyder i hverdagen, er træerne blevet gamle angrebet af svamp. Det mindsker deres styrke og udgør en sikkerhedsrisiko for dem, der færdes under dem, skriver Hillerød Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen udfører derfor i slutningen af oktober en sikkerhedsmæssig gennemgang af kastanjetræerne for at beskære og eventuelt fælde træer. Så vidt det er muligt vil nogle af stammerne blive bevaret som "søjler", så noget af det historiske allé-præg bevares. Det giver også liv til biodiversiteten, så insekter og planter stadig kan have glæde af træet.

Nogle af de stammer, der fældes, vil blive lagt på rådhusgrunden til gavn for nedbrydende svampe og insekter, som led i kommunens Bynatur-strategi. Der bliver genplantede træer, der hvor de bliver fældet.

Træerne er gennemgået af Julie Dahl-Møller, som er specialist i blandt andet flagermus, da træerne på grund af deres alder har en række hulheder, som netop flagermus er glade for. Der er ikke fundet tegn på de flyvende kolonier, men der tages hensyn til dem under fældningen, når entreprenøren er oppe i træet og kan se nærmere på det.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?