26. januar 2021
Michel Stoltz fra Vinhuset Stoltz beskriver den nye hillerød-gin som frisk, let og mild i smagen - men alligevel med lidt bid i. Foto: Martin Warming
Michel Stoltz fra Vinhuset Stoltz beskriver den nye hillerød-gin som frisk, let og mild i smagen - men alligevel med lidt bid i. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød har fået sin egen gin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød har fået sin egen gin

Vinhuset Stoltz og Holte Vinlager har fået produceret en gin, der er fremstillet på lokale råvarer

Hillerød - 30. november 2020 kl. 17:30
Af Martin Warming

Hillerød har fået sin helt egen gin.

arrow Læs også: Skål og godt nytår: Alternative dråber på årets sidste dag

Det er Vinhuset Stoltz i Helsingørsgade og Holte Vinlager på Frederiksværksgade, der sammen har fået produceret den nye hillerød-gin, der har fået navnet 'H34'.

Ginen er fremstillet på lokale råvarer og produceret på Thornæs Destilleri i Kagerup. Og så kan den selvfølgelig kun købes i Hillerød.

Ideen til ginen opstod i sensommeren, fortæller Michel Stoltz fra Vinhuset Stoltz.

"Gin er stadig noget af det hotteste. Det er noget af den spiritus, vi har solgt absolut mest af i 2020, så Hans Henrik Nielsen fra Holte Vinlager og jeg syntes, at det kunne være sjovt at få fremstillet en lokal gin," fortæller Michel Stoltz.

Let og mild

De tog derfor fat i Thornæs Destilleri i Kagerup, der var med på ideen med det samme.

"Vi havde nogle ideer til, hvordan ginen skulle smage, og jeg synes faktisk, at vi har ramt plet. Jeg synes, at vi har fået lavet en gin, der er frisk, let og mild i smagen men alligevel med lidt bid, og jeg er sikker på, at det er en gin, som de fleste kan lide. Dem, der har smagt den, har i hvert fald været meget begejstrede," fortæller Michel Stoltz.

"Man kan selvfølgelig blande den op med tonic, men den er af så høj kvalitet, at man også sagtens kan drikke den ren," tilføjer Michel Stoltz.

Der er kun fremstillet 296 flasker af den nye hillerød-gin, der selvfølgelig kan købes i Vinhuset Stoltz i Helsingørsgade og hos Holte Vinlager på 'Irmatorvet' på Frederiksværksgade.

"Det er førte gang, vi har lavet en hillerød-gin. Nu vil vi lige se, hvordan det går, og om folk synes, at det er en sjov ide, og så kan det da være, at vi lave en ny i foråret," siger Michel Stoltz.

Hillerød-ginen indeholder blandt andet appelsintagetes, citronpeber, angelikarod og od fra irisblomsten

Det er i øvrigt den lokale grafiker Lars Bechsgaard fra Lars-B, der har lavet etiketten til ginen.

arrow Rabatbog skal hjælpe trængte foreninger
24. november 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:19
arrow Pandemi tvinger handelsliv på kreativt overarbejde
16. april 2020 kl. 19:23 Opdateret: kl. 17:12
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?