27. september 2021
Andreas Riis Damgaard er præst i Præstevang Kirke og fortæller i anden episode af 'Ned på jorden' om Det Gamle Testamente. Her er han på besøg i nabokirken i Ullerød, hvor alterbilledet med de to hjorte refererer til et af Andreas' yndlingssteder i Det Gamle Testamente. Pressefoto
Andreas Riis Damgaard er præst i Præstevang Kirke og fortæller i anden episode af 'Ned på jorden' om Det Gamle Testamente. Her er han på besøg i nabokirken i Ullerød, hvor alterbilledet med de to hjorte refererer til et af Andreas' yndlingssteder i Det Gamle Testamente. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød Provsti hopper med på podcastbølgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød Provsti hopper med på podcastbølgen

Hen over de kommende 12 uger tager Hillerød Provsti hul på en helt ny podcastserie, der dykker ned i både de store kristne temaer og spørgsmål samt de lokale kirker

Hillerød - 28. marts 2021 kl. 18:41

Når det ikke er alle danskere, der kan komme i kirke, så må de kristne budskaber komme ud til danskerne på anden vis.

arrow Læs også: Sang for børn i alle aldre i Grønnevang Kirke

Sådan lyder mantraet bag en helt ny, lokal podcastserie, som Hillerød Provsti står bag.

Initiativet har mødt bred opbakning i provstiet, fortæller Henrik Winther, som er præst i Frederiksborg Slotskirke og idémand til podcastserien, i en pressemeddelelse:

"Adgangen til kirken har på den ene eller anden måde været begrænset det seneste år med såvel nedlukning af kirkerne som forsamlingsloft i dem. Det har medført, at vi præster har været nødt til at tænke ud af boksen for at nå ud til vores menighed, som ikke eller kun i begrænset omfang har kunnet kommet i kirke".

"Oplagt platform"

Under nedlukningen i foråret sidste år blev løsningen i en række af landets kirker video-andagter. Siden har der været forskellige eksempler på udegudstjenester, direkte transmissioner og meget andet, og som et ekstra og nyt skridt ind i den digitale tidsalder kaster en række kirker i Hillerød Provsti sig nu ind i lydmediet.

"Podcast-mediet er blevet rigtig populært i løbet af de seneste år, ikke kun for det yngre segment, men også for det ældre. I kirkeligt øjemed ser vi det som en oplagt platform, fordi den både byder op til fordybelse og samtale," udtaler provst Jørgen Christensen og tilføjer:

"Personligt glæder jeg mig rigtig meget til at lytte med, og jeg håber naturligvis, at initiativet vil blive taget godt imod".

Lokalt perspektiv

Samtale og fordybelse er blandt nøgleordene podcasten, som har fået navnet "Ned på jorden", hvor værten, journalist Marie Mathilde Fogh, gennem dialog med provstiets præster og diverse gæster vil forsøge at hive de store, kristne tematikker og spørgsmål ned på jorden, hvor de fleste kan være med. Også dem der ikke går i kirke normalt.

Det sker ud fra et lokalt og stedsspecifikt perspektiv, der skal gøre fortællingerne vedkommende og nærværende for lytterne, fortæller Marie Mathilde Fogh i pressemeddelelsen:

"Der findes allerede mange forskellige podcasts, der har religion og kristendom i den ene eller anden forstand som tema. Der, hvor "Ned På Jorden" skiller sig ud fra øvrige podcasts på området, er ved netop at sværge til det lokale. Vi skal kigge på kalkmalerier, besøge et drengekor og dykke ned i egnsfortællingen, der har sat sit præg på lokalsamfundet i generationer. Det skal være en fornøjelse som lytter både at kunne genkende lokale steder, mennesker og genstande i udsendelserne, men også at blive mødt med dialog og spørgsmål, som lægger op til refleksion over de kristne budskaber og fortællinger".

Der vil for eksempel være en samtale med præst i Præstevang Kirke Andreas Riis Damgaard om Det Gamle Testamente, med præst Torben Ebbesen fra Ullerød Kirke om Treenigheden, med præsterne Benjamin Sloth Jensen og Claus Benny Øland-Christensen fra Grønnevang Kirke om mission og med præsterne Eva Holmegaard og Christina Falck Christensen fra Gadevang og Nødebo Kirker om kærlighed og ægteskab.

Er tilgængelige

De første afsnit af "Ned på jorden" kan allerede nu findes på din foretrukne podcasttjeneste eller på hjemmesiden nedpaajorden.dk, hvor den ugentlig episode gøres tilgængelig hver lørdag.

På hjemmesiden vil man desuden kunne læse endnu mere om de lokale kirker og præster, i takt med at de enkelte podcastepisoder lægges op. Du kan også følge med bagom samtalerne på instagramprofilen: nedpaajorden.

Mdt

arrow Se billederne: Populær sangfugl tilbage i barndommens fantasiverden
09. august 2021 kl. 07:33 Opdateret: kl. 23:00
arrow Frivillige unge giver en hjælpende hånd i Hillerød Øst
03. juli 2021 kl. 17:42 Opdateret: kl. 13:51
arrow Afsked med kirketjener efter 31 år
06. juni 2021 kl. 16:15 Opdateret: kl. 08:53
Stemmer du til kommunalvalget i år?