8. august 2020
RG2 Ejendomme opfører boligerne i projektet Hildis Have for PKA Ejendomme. Illustration: Force4 Architects
RG2 Ejendomme opfører boligerne i projektet Hildis Have for PKA Ejendomme. Illustration: Force4 Architects
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hildis Have er vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hildis Have er vedtaget
Hillerød - 02. marts 2019 kl. 06:11
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalplanen for det omdiskuterede byggeri Hildis Have på hjørnet af Vibekevej og Søndre Jernbanevej blev onsdag vedtaget af et stort flertal af politikerne i Hillerød Byråd.

arrow Læs også: Seminarium ombygges til lejeboliger

Projektet er undervejs blevet ændret, så højden nu er nede på mellem to og seks etager i stedet for mellem tre og syv etager. Byggelsesprocenten er blevet ændret fra 190 til 155, og hvor der før skulle bygges 114 boliger skal der nu bygges 85, og i stedet skal der bygges 65 parkeringspladser og ikke 60 som først planlagt.

- Lokalplanen har været genstand for en del diskussion, og der har været mange tilkendegivelser. og det kan jeg godt forstå. Det første forslag var for højt, for tæt og der var for få parkeringspladser. Derudover var der ikke tænkt godt nok på udkørsel. Det synes både udvalg og borgere. Lokalplanen er et bevis på, at vi mener borgerindvolvering meget seriøst, og der bliver lyttet til de gode argumenter, sagde formand for Arkitektur-, Byplan- og trafikudvalget, Dan Riise (V).

Dan Riise rettede samtidig en tak til udvalgsmedlem Peter Langer (SF), der hele vejen igennem har stemt imod projektet.

- Jeg vil også gerne sige tak til Peter Langer, for selvom du ikke stemmer for, så vil jeg gerne sige, at det er rart, at du har arbejdet positivt med os i stedet for at sætte sig uden for døren og være sur. Vi har kunnet bruge dit arbejde seriøst, sagde Dan Riise.

Peter Langer takkede for de pæne ord, men han og SF stemte imod lokalplanens vedtagelse.

- Borgerinddragelsen har virket, men vi synes stadig, at udgangspunktet for hele byggeriet er forkert. Der blev lavet en helhedsplan for snart 10 år siden for hele stationzonen. Man skrev på Vibekevej-siden, at man ville bygge to til fire etager. Vi synes godt, at man kan gå langt for at følge helhedsplanen. I Allerød har man vedtaget at sætte byggesager i bymidten på stand by, mens man laver helhedsplanen. Vi stod ikke bag The Hill, og vi kan heller ikke gå med her. Men vi kan glæde os over, at de lokalplaner, der strider imod kommuneplanen, fremover bliver nedprioriteret, det har vi vedtaget fremover, så der sker da fremskridt i den måde, vi udvikler byen på, sagde Peter Langer.

Lokalplanen blev vedtaget, da Socialdemokratiet, Venstre, De Radikale, Enhedslisten og Konservative stemte for, mens SF, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti stemte imod.

arrow 106 nye lejligheder på vej i Hillerød
25. november 2019 kl. 13:43 Opdateret: kl. 15:43
arrow Byggehøjde i centrum splitter politikere
11. september 2019 kl. 06:02 Opdateret: kl. 14:35
arrow Lokal investor vil bygge ved Markedspladsen
13. august 2019 kl. 09:55 Opdateret: kl. 16:07
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?