20. april 2019
Stig Andersen er både formand for haveforeningen og for Nordsjællands Fuchsiavenner. Det var helt tilfældigt, at fuchsiaer blev hans passion. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Stig Andersen er både formand for haveforeningen og for Nordsjællands Fuchsiavenner. Det var helt tilfældigt, at fuchsiaer blev hans passion. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Hemmelig« haveforening gemmer på fantastisk fuchsiahave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Hemmelig« haveforening gemmer på fantastisk fuchsiahave
Hillerød - 23. juli 2018 kl. 06:25
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På kanten af industrikvarteret i det vestlige Hillerød ligger Haveforeningen Rønnevang, som kun få kender.

- Der er mange, som ikke ved, at vi er her. Vi ligger lidt skjult herude, men der er faktisk 28 på venteliste lige nu. Der har aldrig været så mange på venteliste, som der er nu, fortæller haveforeningens formand Stig Andersen.

Overalt i hans have blomstrer fuchsiaer i lyserøde, røde, lilla og hvide nuancer. Over 200 fuchsiaer har Stig Andersen på nuværende tidspunkt, men faktisk var det helt tilfældigt, at han blev smittet med fuchsiatitis, som han kalder det.

- Vi fik grunden herude i 1998 og byggede huset i 1999. I 2000 skulle vi i gang med haven, så vi tog over til Foldager Planteskole. I drivhuset hang en fuchsia i loftet, som var så flot. Jeg måtte bare eje den. Jeg anede ikke, hvad det var for en. Den kostede 200 kroner, og det syntes jeg var mange penge, men jeg måtte som sagt have den, griner Stig Andersen.

Samme år blev der afholdt EKKO-2000, hvor Nordsjællands Fuchsiavenner havde en stand på Torvet. Stigs kone, Lena skulle synge med sit kor, og hun ringede hjem til Stig og fortalte, at han da måtte komme ned og se nærmere på fuchsiaerne.

- Jeg blev grebet af det. Den ene var flottere end den anden, så jeg købte så mange, jeg kunne slæbe, sammen med min tante, griner Stig Andersen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede