7. maj 2021
De tre ildsjæle, der står bag Nødebo Hjulspin, Stephen Wessels, Heller Barker og Kirsten Vestager tog imod Hillerød Kommunes handicappris, der blev overrakt af Christina Thorholm, formand for Omsorgs- og Livskraftsudvalget og Michael Davidsen (th), formand for Hillerød Handicapråd.Foto: Camilla Bjørkman Aagaard
De tre ildsjæle, der står bag Nødebo Hjulspin, Stephen Wessels, Heller Barker og Kirsten Vestager tog imod Hillerød Kommunes handicappris, der blev overrakt af Christina Thorholm, formand for Omsorgs- og Livskraftsudvalget og Michael Davidsen (th), formand for Hillerød Handicapråd.Foto: Camilla Bjørkman Aagaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handicappris til cykelglade ildsjæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handicappris til cykelglade ildsjæle
Hillerød - 03. december 2018 kl. 20:21
Af Camilla Bjørkman Aagaard

For første gang i Hillerød Kommunes Handicappris' historie blev prisen ikke uddelt i Hillerød by, men det var der en rigtig god grund til. Prisen blev mandag eftermiddag uddelt på Nødebo Kro til Nødebo Hjulspin, der hører under foreningen Nødebo Bæredygtigt.

arrow Læs også: Hvem skal vinde årets handicappris?

Nødebo Hjulspin er et netværk på 10-15 lokale frivillige, som arbejder sammen med Bocenter for unge og voksne med særlige behov om at arrangere fælles cykelture i Grib Skov. I juni 2016 blev den første tur arrangeret af stifinder og medlem af styregruppen Helle Barker, og siden har fire-fem borgere fire gange året fået frisk luft, motion og nye indtryk, mens der bliver trampet i pedalerne på de to-personers el-cykler, som Bocentret Følstruphusene og dets aktivitetscenter Regnbuen i Nødebo har. Turene er som regel omkring 10 kilometer lange.

Michael Davidsen, formand for Handicaprådet i Hillerød bød velkommen til den fjerde uddeling af handicapprisen der traditionen tro blev uddelt på FNs Internationale Handicapdag.

Det var Christina Thorholm, formand for Omsorgs- og Livskraftudvalget, der overrakte prisen.

- Det, der glæder mig i forhold til prisen i år, er, at det handler om at få mennesker med handicap ud i naturen og få noget motion. De, der har indstillet dem til prisen, skriver, at de udviser nærvær og oprigtig interesse og glæde for at hjælpe handicappede, de favner bredt, og de giver handicappede mulighed for at udfolde sig i Nødebos egen natur, og med gejst og pedaltramp er de med til at forøge livskvaliteten for folk med handicap, sagde Christina Thorholm i sin korte tale, inden hun overrakte diplomet og kunstværket af Louise Lagoni til de tre frivillige, der er tovholdere på »Hjulspinnerne«, Stephen Wessels, Helle Barker og Kirsten Vestager.

Ture fyldt med glæde
De tre var alle naturligvis glade for prisen.

- Vi er lidt stolte men også noget benovede over at have fået denne pris, sagde Kirsten Vestager og fortsatte:

- Vores cykelture i selskab med borgere og personale fra Følstrup og Regnbuen fylder os hver gang med glæde over at dele oplevelsen af den fantastiske natur omkring Nødebo med nogle af de borgere, som vi ser, når vi færdes i lokalområdet.

Social bæredygtighed
Kirsten Vestager fortalte også om ideen bag cykelturene:

Tankerne om Nødebo Bæredygtigt blev skabt for fem år siden, og i november 2015 holdt foreningen en workshop, hvor udtrykket »social bæredygtighed« kom på tavlen for første gang. Det fik os til at overveje muligheden for at møde borgere på bosted og dagtilbud på lige vilkår og til gensidig glæde. Det blev til cykelturene i Gribskov fra foråret 2016. Det er en fryd at se og høre den begejstring, som lyser ud af Camilla, Anne, Camilla, Bjørn, Karina og hvem der ellers har trådt energisk i pedalerne op ad bakke og har nydt turen ned af bakke for fuld fart, sagde hun.

arrow Og årets handicappris gik til...
04. december 2018 kl. 17:00 Opdateret: kl. 02:00
arrow Levuk har fået årets handicappris
01. december 2017 kl. 05:00 Opdateret: kl. 02:31
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?