10. juli 2020
Jørn Rosenville med en model af en Gibson-guitar, som man kan se fremstillet helt fra bunden i en butik i Nashvilles største mall, Opry Mills.
gallery icon

Se billedserie

Jørn Rosenville med en model af en Gibson-guitar, som man kan se fremstillet helt fra bunden i en butik i Nashvilles største mall, Opry Mills.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guitar-fabrik og countrystøvler i 50 meter rækker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guitar-fabrik og countrystøvler i 50 meter rækker
Opdateret 19. januar 2010 kl. 12:04
Hillerød - 18. januar 2010 kl. 13:45
Af Maja Vindelev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Hillerød: "Hammedhatten" alias Jørn Rosenville, der tidligere var medlem af Fede Finn & Funny Boyz, forsætter sine oplevelser i country- og westernbyen, Nashville, hvor han har indspillet otte af sine egne numre sammen med topprofessionelle, amerikanske musikere.

Sammen med hustruen Elsa Dalsgaard gjaldt det næste besøg Nashvilles største mall, Opry Mills, hvor der både blev kigget på tropefisk, Gibson-guitarer, countrystøvler i 50 meter lange rækker og spist pizzastykker så store som tallerkner:

Efter audiensen hos Elvis Presley var det på tide at drosle lidt ned med kørslen, så vi besluttede os for at tilbringe dagen i Nashvilles største Mall Opry Mills som bare er stort, vi ankom ved ti tiden og allerede ved indgangen blev vi ret benovede, tænk jer, der var en attraktion der hed Aquaworl d som var på størrelse med Danmarks Akvarium, tusindvis af tropefisk svømmede rundt i akvarier af enhver slags, der var en tilhørende cafe hvor man sidder under vandet og nyder sin mad.

Jeg frabad mig på det bestemteste at indtage frokosten i dette scenarie, menuen bestod for det meste af fiskeretter, og jeg så i ånden tropefiskenes bebrejdende øjne hvile på den selvfede dansker der fornøjeligt sad og fortærede en af vennerne, og hvordan de vilde horder af Paranyaer flåede den menneskelige kannibal i stumper og stykker, jeg kunne lige se overskriften her i avisen "Ex-sanger flået til ukendelighed overgået til de evige jagtmarker i Nashville og omegn", næ tak så hellere en burger.

Ved siden af Aquaworld ligger der et showområde hvor der er et kæmpebassin fyld med rokker, her kunne man klø fiskene på ryggen og børnene kan få udleveret en lille badebold som de så ku' kaste efter rokken, hvori det morsomme er i denne sportsgren forstod jeg aldrig, men de børn der stod og tyrede bolde efter fiskene rokkede en hel del ved min pædagogiske opfattelse af "learning by doing".
arrow Læs også: "Vi elsker store babser" fra USA..
Alt i lyserødt og Gibson-fabrik
Elsa gik lidt i forvejen og pludselig vender hun sig og meddeler at hun vil gå ind i en shop hvor alting var lyserødt "Victorias Secret" der satte jeg grænsen, i stedet drog jeg videre ned af gaden og fandt til min store overraskelse en Gibson guitar fabrik midt Mallen.

Hundredevis af de fedeste guitarer hænger ryg ved ryg i lange hyldearrangementer, det tog det meste af en halv time for en af medarbejderne at tørre op efter mit mundvand der ligger som Old Man River bag mig, og ikke nok med det, jeg omtalte forretningen som en fabrik, og det er faktisk ikke løgn, der er femten ansatte som i fuld offentlighed producerer guitarer og det helt fra bunden, så hvis man er tålmodig kan man se sin guitar blive lavet for øjnene af en, helt forrygende.

Ved en skranke i midten af forretningen sidder der en fyr og justerer guitarer, han fortæller at jeg bare kan flå ned fra hylderne og prøve alle de guitarer der er, jeg spørger ham om ikke det er ret mærkeligt at arbejde på den måde, altså midt i Mallen, han svarer at det for hans vekommende er den fedeste arbejdsplads han nognesinde har haft, og at der på Gibsons hovedfabrik er stor konkurrence for at arbejde i de store Malls over hele Amerika, over hele Amerika, ja enhver Mall på denne størrelse har en tilsvarende forretning, da jeg havde fået kæben på plads igen prikkede Elsa mig på ryggen og spurgte om ikke vi skulle se de andre forretninger, nødtvunget lod jeg mig forføje fra denne utrolige forretning.
Fodmasage - nej tak
Midt i gaden ligger der små selverhvervende boder som tilbyder alt mellem himmel og jord, små helikoptere som summer over hovedet på en, smykker, ure, slips, candy i enhver form ½ kg, for 10 kr.

Pludselig kommer der en koreaner hen imod mig og jeg fremdrager mit Bruce Lee image, to fingre i hver øjenkrog, og udstødende et grumt primalskrig, det viser sig dog at være en fredelig koreaner der spørger om ikke jeg vil ha' vasket mine fødder, på det her tidspunkt i beskrivelsen er jeg godt klar over at i tror jeg er gået fuldstændig fra snøvsen, men det er altså rigtigt. Midt på gaden står der fire torturlignende instrumenter hvor man kan sidde med ryggen til koreaneren og så blive masseret, og inde i en forretning kan man så sidde med fødderne i vand og bagefter få en omgang fodmassage. Da jeg vægtmæssigt må ha' været et oplagt offer var det en noget skuffet koreaner der blot fik en let hovedrystning tilbage på sit spørgsmål.
Cowboystøvler i 50 meter rækker
Man kan ikke ha' været i Nashville uden at frekventere mindst en country & western forretning, så da der dukkede en op på venstre side af gaden gik vi derind. Country & Western er ikke så udbredt i Danmark og bliver vel betragtet som rigtig bonderøvsmusik, men hør så lige her, på hele den 50 meter lange sidevæg af forretningen var der hængende i otte lag cowboystøvler i alle afskygninger, og på den modsatte væg ca. 20 meter med originale cowboyhatte, imponerende, originale skjorter, jakker, bælter, spænder, sadler, seletøj, sherrifstjerner, både til voksne og børn.

Støvlerne var så facinerende at jeg måtte spørge en meget flink dame om hvor mange modeller man egentlig havde, hun fortalte at de fleste kun findes i et par i hver af deres forretninger og at der stadig kommer nye, men i de fleste tilfælde bliver der kun lavet ca. 100 af hver slags, og med den personlighed de alle sammen udstråler kan man godt forstå at det er det fortrukne fodtøj her i området.

Nu er jeg så gift med en Kopige, Elsa brugte en hel del tid sammen med den flinke fra før, på at finde et par jeans og en jakke, efter prøvning af fyrre par fandt de endelig i fællesskab et sæt der matchede i farven, hm...
Pizzastykker store som tallerkner
Det var efterhånden blevet tid til lidt fortæring og her i mallen er alle spisesteder samlet på et sted, der er ret mange forskellige tilbud på frokost, vi besluttede os for at give Italienerne en chance, det var såmænd udmærket, en spinatrulle og et stykke pizza på størrelse med en hel frokostpizza derhjemme, jo alting er stort her i guds eget land.

Når nu vi snakker om stort, så gælder det faktisk også nogle af Nashvilles indbyggere, hvilket har affødt en bølge af slankeforretninger hvor man kan tegne en forsikring på at tabe sig 10 - 15 kg, der er altså ingen grænser for hvad de lover, på strorskærme uden for deres forretninger vises der videoer, som viser, især farvede piger der med lethed kunne bære en hel kasse øl på bagdelen uden den faldt af, sådan ser de ud på det ene billede, på det næste har de smidt så mange kilo at de på det nærmeste ligner topmodeller med tendens til bulemi. Længe leve fotoshop.

Efter frokost skulle vi så købe lidt med hjem til børn og børnebørn og efter fire stive timer i Opry Mills drog vi så tilbage til hotellet til en kop varmt, vi snakkede om at tage tilbage i morgen, det var kun halvdelen vi havde nået, Elsa insisterede hun har lige prøvet Kopigebukserne og har bestemt sig for at købe en livrem med indprægede kopigemønstre, så der er ingen vej udenom, jeg kan jo altid snuppe en runde mere hos Gibson.
arrow Ex-medlem af Fede Finn & Funny Boyz indspiller i Nashville
15. januar 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 16:34
arrow Farvel til Fede Finn & Funny Boyz
04. december 2009 kl. 06:00 Opdateret: kl. 21:54
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?