16. maj 2021
Guider til Nationalpark Kongernes Nordsjælland får ekstra undervisning. Foto: Sarah Green, VisitNordsjælland.
Guider til Nationalpark Kongernes Nordsjælland får ekstra undervisning. Foto: Sarah Green, VisitNordsjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guider skal vise vejen frem i Nationalparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guider skal vise vejen frem i Nationalparken

Guider skal på skolebænken for at hjælpe turister bedre

Hillerød - 01. april 2021 kl. 16:17

Specialiseret viden om Nationalpark Kongernes Nordsjælland skal tiltrække turisterne. Derfor skal parkens guider på 'skolebænken'.

arrow Læs også: Kunstaktører inviteres til turistmøde

"Nøglen til at formidle historien og sikre, at den kommer ensartet ud, skal blandt andet findes hos turistguiderne. Derfor har VisitNordsjælland taget initiativ til at hjælpe guiderne med at blive klædt på med specialiseret viden. Målet er at skabe synergi og samarbejde mellem guiderne og de mange turistaktører - både de store og de små - og få de mange oplevelser kombineret og præsenteret i sammenhæng over for turisterne," skriver VisitNordsjælland i en pressemeddelelse.

Video-møde

Guiderne har blandt andet i den seneste tid været i kontakt med flere turistattraktioner i Nordsjælland og på den måde fået ny viden, som de kan bruge i deres arbejde.

"Tidligere på måneden inviterede VisitNordsjælland derfor 17 attraktioner og besøgssteder i og omkring Nationalparken til at være værter ved et "åbent hus" på videokonferencesystemet Zoom. Her mødtes guiderne online med både de større attraktioner som Frederiksborg Slot og Louisiana og mindre aktører som Esrum-Tisvildevejen og Naturlejren i Auderød. I virtuelle rum kunne guiderne komme "forbi" for at høre oplevelsesstederne præsentere deres fortællinger og få mere viden om Nationalparken," står der i pressemeddelelsen

"Vigtig nøgle"

"Guiderne er en vigtig nøgle til at binde fortællingerne, turistaktørerne og oplevelsesstederne i og omkring Nationalparken sammen. Selvom turismen har ændret karakter i kølvandet på Covid-19, så vil guiderne også fremover være en vigtig brik for at nå danske målgrupper og de internationale turister, når de kommer tilbage," fortæller Anne-Marie von Vultejus, forretningsudvikler hos VisitNordsjælland.

I alt deltog 120 turistaktører og guider. Selvom mødeformen var ny for flere, blev der netværket på kryds og tværs, og nye samarbejder mellem turistaktørerne og guiderne er allerede opstået.

Jk

arrow Nationalpark gør kur til partnere
10. marts 2021 kl. 16:38 Opdateret: kl. 16:38
arrow Hillerød Byråd bakker op om huslejestøtte til Visit Nordsjælland
04. november 2020 kl. 14:28 Opdateret: kl. 13:43
arrow Visit Nordsjælland skal flytte til Hillerød
21. oktober 2020 kl. 05:53 Opdateret: kl. 14:27
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?