22. oktober 2021
På en konference tirsdag afslørede Ulrik Bebe, der er projektdirektør i M. Goldschmidt Holding, der står bag byggeriet på Frederiksbro, at M. Goldschmidt Holding gerne vil have en ny lokalplan, så de bygge flere etager på to højhuse i det kommende byggeområde. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

På en konference tirsdag afslørede Ulrik Bebe, der er projektdirektør i M. Goldschmidt Holding, der står bag byggeriet på Frederiksbro, at M. Goldschmidt Holding gerne vil have en ny lokalplan, så de bygge flere etager på to højhuse i det kommende byggeområde. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Goldschmidt vil bygge højere huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Goldschmidt vil bygge højere huse

M. Goldschmidt Holding vil bygge flere etager på kommende højhuse, end den nuværende lokalplan tillader.

Hillerød - 31. oktober 2020 kl. 04:21
Af Anna Törnqvist Jensen

Der er travlt med planarbejdet i M. Goldschmidt Holding for tiden, som lige nu arbejder på at lave en ny startredegørelse, som skal afleveres til Hillerød Kommune. M. Goldschmidt Holding, der står bag det fire milliarder kroner dyre byggeri Frederiksbro centralt i Hillerød, vil nemlig gerne have byrådet til at vedtage en ny lokalplan for projektet. Det afslørede Ulrik Bebe, der er projektdirektør i M. Goldschmidt Holding, på en konference tirsdag.

arrow Læs også: Borgere kæmper for at bevare de grønne oaser

- Den lokalplan, vi har nu, er efterhånden tre år gammel, og vi kan se, hvordan det udvikler sig, og der er nogle ting, vi gerne vil forbedre. Vi vil gerne forbedre torvefaciliterne, så de går tværs igennem området, og vi vil gerne flytte nogle højhuse op mod Herredsvejen, så de beboere, der bor oppe ved Tirsdagsskoven, får bedre indblik og mindre skyggeindvirkning, fortalte Ulrik Bebe på konferencen.

Derudover afslørede projektdirektøren også, at man håber, en ny lokalplan også kan bane vejen for at få flere etager på de planlagte højhuse. Helt konkret vil M. Goldschmidt Holding ændre planerne og bygge to højhuse på 15 etager og to højhuse på 14 etager. Den nuværende lokalplan tillader allerede de to højhuse på 15 etager, men der skal en ny plan til for at få ekstra henholdsvis seks og en etage på de to øvrige højhuse.

Bygger ikke mere

Til Frederiksborg Amts Avis siger Ulrik Bebe, at M. Goldschmidt Holding ikke vil bygge højere, end de allerede har tilladelse til i dag. Det siger han med henvisning til, at ingen højhuse bliver højere end 15 etager. Derudover fortæller han, at M. Goldschmidt Holding ønsker at rykke de høje huse, der var planlagt ud mod Tirsdagsskoven, længere op mod Herredsvejen.

- Vi går ikke op i højden i forhold til den nuværende lokalplan, og der bliver heller ikke ændret på bebyggelsesprocenten. Der er tale om det nøjagtig samme antal etagemeter, som vi hele tiden har planlagt med, siger han.

Hillerød Kommune har endnu ikke fået forelagt planerne.

- Jeg synes, det lyder spændende, men jeg kan ikke kommentere yderligere på noget, jeg endnu ikke har set, siger Dan Riise (V), der er formand for Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget i Hillerød Kommune.

God udsigt

På tirsdagens konference fremhævede Ulrik Bebe desuden højhusenes muligheder.

- Det er det eneste projekt i Nordsjælland, som har højhuse, og oppe fra øverste etage kan man nyde en fabelagtig udsigt og se Arresø. Det er noget helt unikt, og vi regner selvfølgelig med at tiltrække lejere fra hele Nordsjælland, fordi vi har noget unikt, sagde han.

Lejere står i kø

Og det ser ud til, at lejerne er interesserede i at bo på Frederiksbro. På søndag flytter de første beboere ind i området, når der er indflytning i de første 23 rækkehuse.

- De blev lynhurtigt lejet ud. Det tog 30 dage. Vi har ikke nået at leje så meget ud, for vi er lige startet, men det er gået over al forventning, fortæller Ulrik Bebe og tilføjer, at der er venteliste til de næste.

Ifølge Ulrik Bebe ligger prisen for en lejebolig på Frederiksbro på markedsniveauet, og et rækkehus på mellem 84 og 144 kvadratmeter koster 12.600 og 16.000 kroner om måneden, fremgår det hos Home Projektsalg.

Det er kun første halvdel af byggeriet, der er i gang, da byggegrunden er blevet opdelt i to, a og b, og der lige nu bygges på etape 1 og 2 i område a. I 2023 alle tre etaper i område a færdige, og herefter gælder det område b, som M. Goldschmidt Holdning altså nu vil bede om en ny lokalplan for.

arrow Fællesskabet skal sikre Torsvangs overlevelse
21. juli 2021 kl. 06:28 Opdateret: kl. 17:09
arrow Drabantgarden truttede tunnel åben igen: - Det er en festdag
07. juli 2021 kl. 05:59 Opdateret: kl. 14:23
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?