18. juni 2021
- Jeg har tjekket svømmehallens Facebookside jævnligt for at følge med i, hvornår den genåbnede, for der er ikke noget, der slår at svømme, siger Lars Nyborg, som besøgte Hillerød Svømmehal på genåbningsdagen i går. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

- Jeg har tjekket svømmehallens Facebookside jævnligt for at følge med i, hvornår den genåbnede, for der er ikke noget, der slår at svømme, siger Lars Nyborg, som besøgte Hillerød Svømmehal på genåbningsdagen i går. Foto: Allan Nørregaard
Foto: ALLAN NORREGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genåbning af svømmehal: - Jeg har slet ikke sovet i nat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Genåbning af svømmehal: - Jeg har slet ikke sovet i nat

Mandag morgen slog Hillerød Svømmehal dørene op for første gang siden 18. december, og flere morgenfriske badegæster stod klar til en svømmetur.

Hillerød - 11. maj 2021 kl. 05:33
Af Ann-Sophie Meyer

- Tak for en dejlig start på dagen, siger en kvinde, der er på vej ud. Hun sender et smil i retning mod Hillerød Svømmehals daglige leder, Leila Rask Alsing, der står ved indgangen i en orange coronavest og tjekker coronapas, når svømmehallens kunder ankommer.

- Selv tak, svarer Leila Rask Alsing og sender et smil retur, inden hun vender tilbage til samtalen med Frederiksborg Amts Avis, der kiggede forbi svømmehallen mandag morgen i anledning af genåbningen.

- Jeg har slet ikke sovet i nat. Jeg har været så spændt på, hvordan genåbningen ville gå, siger den daglige leder og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet..

Leila Rask Alsing har været daglig leder i Hillerød Svømmehal i omkring otte år. Foto: Allan Nørregaard

- Vi har været lidt spændt på, hvordan kunderne ville tage det med coronapas. Man hører så meget om, hvor bøvlet det er. Men vores bekymringer er blevet gjort til skamme. Alle har haft coronapas klar, når de kom ind, og når jeg har spurgt kunderne, om det har været til meget besvær, har de svaret: »Vi er ligeglade. Vi vil bare gerne svømme, så hvis det kræver et coronapas, så er det det, vi gør«, siger Leila Rask Alsing, der siden klokken 05:30 i morges har stået klar til at byde svømmehallens kunder velkommen tilbage.

Stor gensynsglæde

Inde i selve svømmehallen bliver man budt velkommen af den velkendte og insisterende lugt af klor, og den mest gennemtrængende lyd er lyden af crawlarmtag, der rammer vandoverfladen.

Omkring 15 svømmere ligger og padler frem og tilbage i 50-meterbassinet mandag morgen. En af dem er 52-årige Lars Nyborg, der har besøgt svømmehallen flittigt i over 15 år.

- Det er skønt at få lov til at svømme igen. Det har jeg ventet på længe. Jeg har tjekket svømmehallens Facebookside jævnligt for at følge med i, hvornår den genåbnede, for der er ikke noget, der slår at svømme, siger Lars Nyborg, inden han igen tager dykkerbrillerne på for at slutte sig til sin faste svømmemakker, Morten.

Artiklen fortsætter under billedet..

65-årige Bo Barfod svømmer normalt omkring fire gange om ugen, og han mener, at svømmehallen burde have brugt tiden under nedlukningen til at renovere svømmehallens omklædningsrum. Foto: Allan Nørregaard

Nedslidt omklædning

En anden morgenfrisk svømmer, der har slået vejen forbi svømmehallen inden arbejde er 65-årige Bo Barfod. Han svømmer normalt omkring fire gange om ugen, og han synes, at ventetiden har været lang.

- Det er dejligt, at svømmehallen er genåbnet, siger Bo Barfoed og tilføjer:

- Men jeg synes, at det ville være fantastisk, hvis man havde benyttet nedlukningen til at renovere svømmehallens omkrædningsrum. De er meget nedslidte, og de trænger til at blive renoveret, siger han.

Den udmelding giver Carsten Larsen ham ret i, da direktøren for Royal Stage, som Hillerød Svømmehal hører under, kiggede forbi svømmehallen mandag morgen.

- Vi har længe ønsket os en tilbygning af svømmehallen, og jeg håber, at kommunen snart finder plads i budgettet til en udvidelse af svømmehallen, for det har været tiltrængt i rigtig mange år, siger direktøren.

Manglende retningslinjer

Hillerød Svømmehal har haft lov til at genåbne siden i torsdags, men af flere grunde valgte svømmehallen at vente med genåbningen til i går.

- Vi måtte officielt åbne den 6. maj, men der var ingen retningslinjer klar for svømmehaller før fredag eftermiddag, og vi skulle også lige have tid til at indkalde vores personale og klæde dem ordentligt på til genåbningen, så vi udskød åbningen til mandag, siger Leila Rask Alsing, og tilføjer så, at retningslinjerne for brug af svømmehallen er nogenlunde de samme som i efteråret.

- Man skal vise coronapas ved indgangen, der skal holdes afstand, skabene skal sprittes af før og efter brug, og saunaerne er lukket om eftermiddagen og aftenen, siger den daglige leder.

Artiklen fortsætter under billedet..

- Det har været rigtig hårdt mentalt og fysisk, at svømmehallen har været lukket ned så længe. Jeg synes, at det var en politisk forkert beslutning at lukke svømmehallerne ned. Man ofrer folkesundheden, og der bliver en kæmpe stor folkesundhedsregning at betale, som sagtens kunne være undgået, siger 56-årige Tine Gammeltoft, der normalt besøger svømmehallen fem gange ugentligt. Foto: Allan Nørregaard

En folkesundhedsregning

Ude i svømmehallens forhal kommer 56-årige Tine Gammeltoft gående. Hun svømmer normalt fem gange om ugen, og hun synes, at det har været svært at undvære svømmehallen, siden den lukkede ned 18. december.

- Det har været rigtig hårdt mentalt og fysisk, at svømmehallen har været lukket ned så længe. Jeg synes, at det var en politisk forkert beslutning at lukke svømmehallerne ned. Man ofrer folkesundheden, og der bliver en kæmpe stor folkesundhedsregning at betale, som sagtens kunne være undgået, siger hun og fortsætter:

- Det er relativt nemt at holde en svømmehal åben, selvom der er coronarestriktioner. Man svømmer jo rundt i klorvand. Det svarer jo nærmest til at svømme rundt i håndsprit, siger Tine Gammeltoft, som glæder sig over, at hun efter knap fem måneders nedlukning nu kan besøge svømmehallen igen.

- Det har været en hel fantastisk start på dagen, siger hun.

Hillerød Svømmehal er opført i 1978, og svømmehallen har årligt mellem 100.000 og 200.000 besøgende. Svømmehallen rummer to millioner liter vand, og den samlede bassinlængde er på 50 meter.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?