12. juli 2020
Det er nu Fujifilms flag, der vajer i flagstangen foran medicinalfabrikken. Foto: Palle Høj
gallery icon

Se billedserie

Det er nu Fujifilms flag, der vajer i flagstangen foran medicinalfabrikken. Foto: Palle Høj
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fujifilm er rykket ind i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fujifilm er rykket ind i Hillerød
Hillerød - 03. august 2019 kl. 05:10
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På visitkortene står der fremover Fujifilm og ikke Biogen blandt medarbejderne på medicinalvirksomheden, der indtil den 1. august var ejet af det amerikanske Biogen. Nu har japanske Fujifilm nemlig overtaget, efter Fujifilm Corporation tidligere på året købte medicinalvirksomheden for 890 millioner dollars eller 5,9 milliarder kroner. Dermed har Biogen også skiftet navn til Fujifilm Diosynth Biotechnologies.

arrow Læs også: DI-plan: Byg to motorveje

- Vi vil søge at fortsætte den videre fremgang i medicinalindustrien ved at møde vores forskellige kunders behov ved at kombinere ressourcerne fra Biogen (Denmark) Manufacturing og Fujifilm, siger Takatoshi Ishikawa, Executive Vice President, General Manager of Bio CDMO Division, Fujifilm i en pressemeddelse.

Han suppleres af Steve Bagshaw, Chief Executive Officer i Fujifilm Diosynth Biotechnologies, som byder Biogen-medarbejderne velkommen til Fujifilm.

- For os er dette mere end blot et opkøb. Det opfylder Fujifilms mission og vision om at skabe ny værdi for samfundet gennem innovation og skabelsen af nye teknologier, produkter og services, siger han i pressemeddelelsen.

Biogen har siden 2013 produceret biologiske lægemidler på det store produktionsanlæg, som virksomheden tog første skridt til i 2001 med købet af en erhvervsgrund. Produktionen af lægemidler fortsætter, for som en del af salgsaftalen skal Fujifilm videreføre produktionen af Biogens lægemidler i Hillerød, ligesom de næsten 800 medarbejdere hos virksomhedens afdeling i Hillerød fortsætter som medarbejdere hos de nye ejere.

- Medarbejderne får en ny arbejdsgiver, men alle fortsætter på samme vilkår i en pæn periode. Det har været magtpåliggende for Biogen at sikre, at medarbejderne har det godt, og at medarbejderne synes godt om den nye ejer, har Birgitte Thygesen, som er direktør for administration og eksterne relationer i Biogen i Hillerød, tidligere forklaret til Frederiksborg Amts Avis.

Fujifilm beskæftiger på verdensplan 77.000 medarbejdere, og datterselskabet Fujifilm Diosynth Biotechnologies er en såkaldt CDMO, som kan oversættes til »kontraktudviklings- og fremstillingsorganisation«, og har 25 års erfaring med fremstilling af medicin. Fabrikken i Hillerød bliver Fujifilms fjerde medicinalfabrik, da virksomheden i forvejen har fabrikker i England og USA, men med en kapacitet på 90.000 liter, bliver det den langt største.

Birgitte Thygesen har på nuværende tidspunkt ikke ønsket at kommentere overgangen til det nye ejerskab.

arrow Armene i vejret over milliardinvestering
10. juni 2020 kl. 15:43 Opdateret: kl. 15:43
arrow Medicinfabrik får dobbelt kapacitet
10. juni 2020 kl. 06:33 Opdateret: kl. 16:03
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?