14. december 2017
Onsdag eftermiddag mødtes Camilla Wolff og Morten Slott for at få de sidste detaljer på plads. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Onsdag eftermiddag mødtes Camilla Wolff og Morten Slott for at få de sidste detaljer på plads. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige leverer julegodter til udsatte familier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige leverer julegodter til udsatte familier
Opdateret 21. december 2016 kl. 16:13
Hillerød - 21. december 2016 kl. 05:51
Af Ann-Sophie Meyer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flæskesteg, brun sovs, and, rødkål, kartofler og gaver hører julen til. Men det er ikke alle, der har råd. Derfor har tre frivillige besluttet sig for at give kommunens udsatte familier en hjælpende hånd i juledagene. De kører rundt med både mad, gaver og gavekort til Bilka i dagene op til jul, og det gør de, fordi de synes, at man skal hjælpe hinanden, der, hvor man kan.

- Jeg har ikke holdt rigtig jul de sidste mange år. Jeg har både været ude og rejse, og så har jeg før lavet frivilligt arbejde. Jeg har selv en lille familie. Meget af min familie bor i Østrig, og vi har ikke nogen små børn i familien, og jeg synes, at det er børnene, det skal handle om, når det er jul, siger Camilla Wolff, der er en af de frivillige bag initiativet, og som arbejder som kok til daglig.

At hjælpe andre juleaften er heller ikke helt fremmed for Morten Slott, som til daglig er kok på Skævinge Kro. Han lavede mad til enlige på en café i Valby sidste år.

- Jeg går ikke selv særligt meget op i jul. Men jeg kan huske, hvor meget det betød, da jeg selv var barn, og der sidder jo desværre en masse familier, som ikke har råd til at give deres børn den mulighed, siger Morten Slott, der er en af de frivillige bag initiativet.

Derfor besluttede han sig for at være med til at hjælpe de børnefamilier i Hillerød Kommune, som godt kunne bruge en hjælpende hånd i juledagene.

Maden og gaverne er blevet doneret af forskellige virksomheder, og selvom der er masser af mad og gaver, har det været svært at finde de familier, det hele handler om. Camilla Wolff, Phillip Godske og Morten Slott, som står for indsamlingen og uddelingen, havde blandt andet spurgt Hillerød Kommune, om de kunne hjælpe med at finde familierne. Hillerød Kommune har fundet tre familier, men de sidste ni familier har de tre frivillige fundet via Facebook, fortæller Camilla Wolff.

Til at starte med var familierne blevet inviteret på juleaften i et lokale i byen, som de frivillige havde lejet, men det blev lavet om, for familierne ville hellere holde jul derhjemme, fortæller Camille Wolff.

Derfor har de tre frivillige besluttet, at de kører rundt og afleverer maden og gaverne hjemme hos de 12 familier i stedet for.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk