21. februar 2020
Den islandske sangerinde Björk er også kendt fra sin medvirken i Lars von Triers Dancer in The Dark. Foto: Lars Schwander
gallery icon

Se billedserie

Den islandske sangerinde Björk er også kendt fra sin medvirken i Lars von Triers Dancer in The Dark. Foto: Lars Schwander
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotograf udstiller på Frederiksborg Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotograf udstiller på Frederiksborg Slot
Hillerød - 09. oktober 2019 kl. 11:24
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 25. oktober åbner den nye udstilling »Lars Schwander Portrætter« på Frederiksborg Slot. Udstillingen rummer et udvalg af portrætfotografier ved den danske fotograf Lars Schwander. Blandt de udstillede værker vil der være en række kendte ansigter heriblandt den islandske sangerinde Björk.

Lars Schwander har i mere end fire årtier fotograferet fremtrædende personligheder fra den danske og internationale kultur- og kunstscene. Schwander har igennem årene udstillet sine egne værker i både ind- og udland, men også medvirket til at arrangere mange udstillinger. Udover sit virke som fotograf har han skrevet flere bøger og artikler om fotografi. Igennem sin lange karriere har Schwander været ansat ved Brandts, Det Kongelige Bibliotek og på Luisiana. Han er derudover grundlæggeren af Fotografisk Center, hvis formål er at udstille og informere om fotografi. Her var han direktør i 15 år.

Lars Schwander er af den overbevisning, at der går en lige linje fra de tidligste til de seneste portrætter. Alle fotograferet nøgternt og uden forstillelser. Uden så megen iscenesættelse, men ofte med et skær af drømme og romantiske blikke. Han har en særlig evne til at indfange denne særlige længselsfulde verden. For i hans optik er et billede ikke bare et billede, et portræt ikke bare et portræt, men en projicering af fotografens egen forestillinger om livet og skønheden. Det er således en meget intim verden der åbner sig i Lars Schwanders værk. Schwander har sjældent taget billeder på bestilling. Alle portrætter er taget fordi han har sympati for sine "modeller", fordi han kan lide dem og fordi han er nysgerrig efter at afsøge hver enkelt personlighed.

I museets fotogalleri kan man fra slutningen af oktober måned stifte bekendtskab med et udvalg af hans portrætter fra billedkunstens, musikkens og litteraturens verden som for eksempel den islandske sanger og komponist Björk, digteren Michael Strunge samt musiker Leonard Cohen.

Udstillingen kan opleves fra den 25. oktober til den 31. december 2019.