8. august 2020
Forvaltningen anbefaler, at PFA Ejendomme arbejder videre med projektet med tre selvstændige bygninger i fem etager. Illustration Mikkelsen Arkitekter.
Forvaltningen anbefaler, at PFA Ejendomme arbejder videre med projektet med tre selvstændige bygninger i fem etager. Illustration Mikkelsen Arkitekter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forvaltning anbefaler hotelprojekt i fem etager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvaltning anbefaler hotelprojekt i fem etager
Hillerød - 04. februar 2019 kl. 06:49
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Duer ikke, væk, lød det i efteråret, da politikerne skulle godkende lokalplanforslaget for PFA's bolig- og hotelprojekt på Markedspladsen.

arrow Læs også: Byråd i u-vending: Siger ja til turistbusser i bymidten

»Hotelbyggeri 2.0« blev igangsat, og på onsdag skal Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget tage næste skridt i processen, der skal gøre det muligt for PFA at realisere projektet. Mikkelsen Arkitekter har udarbejdet to nye skitser for projektet, og politikerne skal nu pege på én af de to.

Forvaltningen anbefaler ifølge sagsfremstillingen det såkaldte projekt 2, et kompleks af tre bygninger i karréstruktur med hotel i en længe, lejeboliger i to længer, og et gårdmiljø i midten. Bygningerne er oppe i fem etager, og der er adgang til gården via åbne kiler. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det alternative projekt 1 er i en blanding af fire og fem etager, i en samlet bebyggelse, hvor adgangen til gården sker via porte i bygningen.

Begge projekter blev præsenteret på et borgermøde den 3. januar, og det er blandt andet erfaringerne fra mødet, der ligger bag anbefalingen om, at politikerne vælger projekt 2, fremgår det af sagsfremstillingen. Forvaltningen skriver dog om mødet, at flere helst så, at Markedspladsen slet ikke bliver bebygget. »De få, som kom med en holdning til de to projekter, mente at projekt 2 (volumenstudie 2) vil være det bedste«.

Forvaltningen vurderer selv, at projekt 2 er bedst indpasset til den øvrige bebyggelsesstruktur i Hillerød bymidte, fordi den lukkede karrébebyggelse i projekt 1 ikke er en almindelig byggemåde i bymidten. Desuden er det forvaltningens vurdering, at projekt 2 kan gives en arkitektonisk bearbejdning, der får bebyggelsen til at fremstå som en samlet bebyggelse, men mindre massiv end projekt 1.

Forvaltningen vurderer også, at projekt 2 vil give en god og åben offentlig adgang gennem det indre gårdrum, der samtidig giver en gennemgang helt fra Slotsgade og Mølletorvet til Markedsstræde, står der i sagsfremstillingen.

Arkitekterne har endnu ikke valgt facader, materialer osv, så hvordan byggeriet rent faktisk kommer til at se ud, er endnu ikke fastlagt.

Efter planen skal lokalplanen sendes i høring i juni, så den endelige lokalplan kan vedtages i efteråret. I forbindelse med at lokalplanen sendes i høring, bliver der holdt endnu et borgermøde.

Projektdirektør Michael Sheikh fra Momentum+, der er udvikler på hotelprojektet, fortalte på mødet i januar, at man, hvis alt går efter planen, kan starte byggeriet i foråret 2020. Det tager cirka 18 måneder at bygge hotellet og boligerne.

arrow Biler og busser får flere p-pladser
05. juni 2020 kl. 05:15 Opdateret: kl. 17:26
arrow Hotelbyggeri venter til efter sommerferie
25. marts 2020 kl. 06:42 Opdateret: kl. 17:55
arrow Bus-chef: Der er risiko for, vi må køre uden om Frederiksborg Slot
04. februar 2020 kl. 04:26 Opdateret: kl. 16:25
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?