24. september 2021
Søren Støvring, der er administrerende direktør i Hillerød Forsyning, fylder 60 år i dag midt i, at Hillerød Forsyning er i et kraftigt blæsevejr, og at flere dårlige sager om forsyningsselskabet har fyldt i spalterne og den offentlige debat. Foto: Allan Nørregaard
Søren Støvring, der er administrerende direktør i Hillerød Forsyning, fylder 60 år i dag midt i, at Hillerød Forsyning er i et kraftigt blæsevejr, og at flere dårlige sager om forsyningsselskabet har fyldt i spalterne og den offentlige debat. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsyningsdirektør er drevet af miljøet, men er kendt for møgsager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Forsyningsdirektør er drevet af miljøet, men er kendt for møgsager

I dag kan Søren Støvring, der er administrerende direktør i Hillerød Forsyning, fejre sin 60-års fødselsdag. Dermed fylder direktøren rundt midt i forsyningsselskabets mest omblæste år, mens han selv forsøger at gøre en positiv forskel for miljøet.

Hillerød - 04. november 2020 kl. 06:01
Af Anna Törnqvist Jensen

Søren Støvring må efterhånden have vænnet sig til at blive kigget i kortene. Hans leasede firmabils mærke og pris er blevet offentligt kendt, ligesom hans løn har været til stor offentlig debat og forargelse, efter det kom frem, at hans løn ligger på niveau med statsministerens.

arrow Læs også: S tvivler på ledelsen i Hillerød Forsyning

- Det er aldrig rart at blive nævnt på en negativ måde, og det er aldrig rart at blive kritiseret. Men det skal man kunne tåle, når man er administrerende direktør, selvom jeg godt kan blive lidt ærgerlig over det. Grundlæggende må det være fordi, vi ikke har gjort det godt nok og ikke været tydelige nok og transparente nok i forhold til at forklare borgerne i Hillerød, hvad Hillerød Forsyning er for en størrelse. Det falder tilbage på virksomheden og dermed også mig. Der skal vi være endnu skarpere, siger Søren Støvring om de seneste mange måneders dårlige sager for Hillerød Forsyning. Blandt andet har dyre firmabiler og høje direktørlønninger trukket overskrifter.

I dag fejrer han 60-års fødselsdag, og midt i stormvejret om Hillerød Forsyning står han fast på, at han har ageret, som han skulle. Men omverdenens opfattelse af Hillerød Forsyning er afgørende for selskabet og dets projekter, og derfor skal der nu gydes olie på vandene.

- Vi er nødt til at genoprette tilliden til Hillerød Forsyning, for vi er afhængige af, at omverdenen tænker positivt om os. Ellers får vi ikke succes med f.eks. separatkloakering eller affaldssortering. Der er det utrolig vigtigt, at vi står sammen med vores kunder, siger direktøren.

Miljøet det vigtigste

Søren Støvring kom til Hillerød Forsyning som teknisk direktør i februar 2014. I august samme år blev han konstitueret administrerende direktør, da den tidligere direktør Alaa Barky blev sygemeldt, og siden blev han udnævnt til administrerende direktør 1. marts 2015. Siden har Hillerød Forsyning afsluttet flere store projekter: Det nye store Solrødgård, som er Hillerød Forsynings nye hovedsæde med genbrugsstation, et nyt renseanlæg og et nyt biomassefyret kraftvarmeværk.

- Kraftvarmeværket var et af de første projekter, jeg var i gang med, fortæller Søren Støvring, som ikke har rystet på hånden i forhold til at få de store projekter i hus.

- Det er det, jeg har lavet i rigtig mange år, og en stor del af min karriere er gået med at få lavet de her store anlægsinvesteringer og sikre, at de når i mål både i forhold til tid, kvalitet og pris, siger Søren Støvring.

Egentlig drømte han om at læse astronomi eller atomfysik, men da han indså, at han ikke ville forske alene på et kontor, men helst arbejde sammen med andre mennesker, begyndte han i stedet at studere på DTU. Da han først havde stiftet bekendtskab med elproduktion, valgte han det som sin karrierevej. Først blev han civilingeniør, siden ph.d. i elforsyning, og Søren Støvring har altid haft miljøet for øje.

- Det, der driver mig rigtig meget, er at gøre en forskel for miljøet. Det er noget, vi har til låns, og Hillerød Kommune har defineret, at vi gerne vil overlevere et mere bæredygtigt miljø til næste generation. Det er det, der driver mig, når jeg går på arbejde hver dag. At vi kan bidrage til at indfri den store vision, siger Søren Støvring og fortsætter:

- Da jeg startede mit arbejdsliv, var det elforsyning, jeg var specialiseret i, og hvordan el-nettet kunne være katalysator for, at vi kunne begynde den grønne omstilling. Dengang talte man om, at måske 10 procent af energien skulle produceres på vindmøller. Nu taler man om, at mere end 50 procent skal komme fra vindmøller. Ambitionerne er blevet væsentligt større.

Sjovere på arbejde

At ambitionerne er vokset, kan Søren Støvring også mærke i sit arbejde i dag. Og det gør det en smule sjovere at gå på arbejde.

- Det har altid været sjovt, men det er klart, at når det er noget, der er højt på dagsordenen hos mange mennesker, så bliver det endnu sjovere, siger direktøren og fortsætter:

- Der er en vilje blandt næsten alle i samfundet til at gøre noget for miljøet, og de to seneste valg, EU-valget og folketingsvalget, viste også klart, at miljøet står højt på dagsordenen både hos vælgerne og hos politikerne. Det er dejligt, for så får man også lov til at gøre noget for miljøet.

Søren Støvring fremhæver blandt andet Hillerød Forsyning separatkloakeringsprojekter, der skal skille regnvand og spildevand, det nye renseanlæg, der renser bedre, at spildevandet nu også skal renses for medicinrester og Hillerød Symbiose, der er et samarbejde mellem forsyningen, kommunen og virksomheder i Hillerød om bæredygtige løsninger, når han skal pege på, hvor Hillerød Forsyning gør en forskel for miljøet.

Inspireret af mennesker

Søren Støvring er selv glad for at rejse - særligt til Italien, hvor han finder et fristed sammen med sin hustru Jane.

- Jeg kan rigtig godt lide at komme til Italien - jeg kan godt lide italienerne og deres engagement. Og så er maden og vinen jo ikke at kimse af, fortæller han.

Derfor har han også gået til italiensk for begyndere i forsøg på at blive bedre til det italienske.

- Det har lidt her under corona, men det tager jeg op igen, når der er tid og lejlighed til det, siger Søren Støvring, der er optaget af at kunne komme til at tale med italienerne.

- Det er rart at kunne tale med mennesker, og grundlæggende er den oplevelse, man får ved at tage uden for Danmarks grænser, som har en anden kultur eller tilgang, at man bliver lidt klogere på sig selv eller verdenen. Så hvis jeg vil have den fornøjelse at kunne blive inspireret af at tale med dem, så må jeg også lære at tale deres sprog.

Søren Støvring fejrer sin fødselsdag i weekenden sammen med sin hustru Jane og med besøg af sine børn.

arrow Betaler landets højeste affaldsgebyrer
09. november 2020 kl. 05:19 Opdateret: kl. 15:58
arrow Formand freder Hillerød Forsynings ledelse - men kræver redegørelse
24. oktober 2020 kl. 05:42 Opdateret: kl. 17:12
Stemmer du til kommunalvalget i år?