3. juni 2020
Rasmus Visby har i halvandet år presset Hillerød Forsyning for oplysninger. Nu vil forsyningen politianmelde ham. Foto: Martin Warming
Rasmus Visby har i halvandet år presset Hillerød Forsyning for oplysninger. Nu vil forsyningen politianmelde ham. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsyning vil politianmelde Rasmus Visby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsyning vil politianmelde Rasmus Visby
Hillerød - 30. januar 2020 kl. 15:35
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød Forsynings konflikt med Hillerødborgeren Rasmus Visby, som i en længere periode meget aktivt har søgt aktindsigt i en række oplysninger i selskabet, ender nu med en politianmeldelse.

arrow Læs også: Byråd vil beholde magten i forsyning

Det er Rasmus Visby selv, der oplyser, at Hillerød Forsyning har planer om at anmelde ham til både politiet og Datatilsynet. På twitter har han delt et udsnit af en mail fra direktør i Hillerød Forsyning Peter Maltha Larsen, hvor der står, at han er anmeldt for, uden samtykke, at have afspillet og videregivet telefonsamtaler, som han uden tilladelse har optaget.

Mailen undrer Rasmus Visby, som står ved, at han har optaget samtaler, og også har sendt en mail med en samtale til Hillerød Forsynings formand Klaus Markussen (V). Optagelser, han skulle bruge i sin podcast om Hillerød Forsyning, og derfor ville have Klaus Markussen til at kommentere.

- Jeg ved godt, hvad lovgivningen er. Man må gerne optage samtaler, man selv er part i. Det er ikke forbudt, siger Rasmus Visby om den varslede anmeldelse. Han tilføjer:

- Jeg aner ikke, hvad det her egentlig handler om.

Hos Hillerød Forsyning bekræfter Peter Maltha Larsen oplysningerne om en politianmeldelse.

- Vi har besluttet, at vi vil politianmelde Rasmus Visby, og det er vi i proces med. Man politianmelder jo ikke ved bare at ringe 112. Man laver en anmeldelse, og det skal vi have noget hjælp til af en advokat, så vi får gjort det rigtigt, siger han, som ikke ønsker at udtale sig nærmere om mailen til Rasmus Visby, eller om, hvad det egentlig er, Hillerød Forsyning mener Rasmus Visby har gjort, som er ulovligt.

Rasmus Visby selv har heller ikke meget lyst til at tale om politianmeldelsen. Onsdag aften omtalte han den kort ved sit foredrag om Hillerød Forsyning i Gadevang Forsamlingshus.

- Alt det polemik synes jeg, vi skal vente med, til der kommer en anklage. Jeg synes, det har fjernet fokus fra det, der er mit budskab. Men der er en politianmeldelse, sagde han til tilhørerne.

arrow Her er Rasmus Visbys historier om Hillerød Forsyning
30. januar 2020 kl. 20:21 Opdateret: kl. 15:14
arrow Formand har bestilt undersøgelse af Hillerød Forsyning
18. januar 2020 kl. 04:24 Opdateret: kl. 17:32
arrow Sådan ser lønningerne i forsyningsselskaberne ud
18. januar 2020 kl. 04:16 Opdateret: kl. 17:28
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?