12. december 2017
Forsyningens bestyrelsen foreslår blandt andet, Genbrugshuset på genbrugsstationen bliver omdannet til en genbrugsbutik, hvor alle har mulighed for at købe de genbrugsvarer, der ellers var smidt ud. Foto: Kim Rasmussen
Forsyningens bestyrelsen foreslår blandt andet, Genbrugshuset på genbrugsstationen bliver omdannet til en genbrugsbutik, hvor alle har mulighed for at købe de genbrugsvarer, der ellers var smidt ud. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsyning ønsker mere genanvendelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsyning ønsker mere genanvendelse
Hillerød - 09. oktober 2017 kl. 17:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I over tre år har borgere i villaer og rækkehuse i Hillerød sorteret deres madaffald i en separat affaldsbeholder. Det har været med til at få genanvendelsesprocenten op på cirka 48,5 procent. Men målet i Hillerød Kommunes affaldsplan og regeringens Ressourcestrategi er 50 procent genanvendelse, og nu er bestyrelsen i Hillerød Forsynings affaldsselskab klar til at sætte tiltal i værk får at nå i mål.

Bestyrelsen foreslår at der hos villaer og rækkehuse bliver indført en obligatorisk todelt beholder til plast og metal samt en frivillig ordning for indsamling af pap, i første omgang som et forsøg.

En række boligforeninger har tidligere været med i et pilotprojekt hos Hillerød Forsyning med det formål at optimere storskraldsordningen. Projektet gav gode resultater i forhold til mere og bedre sortering af storskrald samt positive tilbagemeldinger fra de medvirkende boligforeninger.

Derfor foreslår bestyrelsen, at etageboliger med mere end 50 boligenheder tilbydes en storskraldsordning, hvor affaldet kommer i en container med rum til de forskellige typer storskrald.

De medvirkende boligselskaber i forsøget har alle sammen valgt at beholde den nye type storskraldsordning, selvom det bliver lidt dyrere per boligenhed.

Bestyrelsen har også valgt at indstille, at Genbrugshuset på genbrugsstationen bliver omdannet til en genbrugsbutik, hvor alle har mulighed for at købe de genbrugsvarer, der ellers var smidt ud.

Erfaringer fra andre kommuner viser, at det øger mængden af direkte genbrug, når alle borgere kan få adgang til varerne.

En mindre betaling for varerne i den nye genbrugsbutik vil bidrage til at dække nogle af omkostningerne ved at drive genbrugsstationen.

Forslagene sendes nu videre til behandling i først Miljø- og Teknikudvalget og senere i Byrådet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk