19. oktober 2021
Snart bliver Louises Ø igen smuk at kigge på. Slots- og Kulturstyrelsen pakker nemlig snart sammen, og de tre små huse på øen er færdigrenoverede. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Snart bliver Louises Ø igen smuk at kigge på. Slots- og Kulturstyrelsen pakker nemlig snart sammen, og de tre små huse på øen er færdigrenoverede. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfalden ø er snart smuk igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Forfalden ø er snart smuk igen
Hillerød - 12. januar 2019 kl. 12:32
Af Anna Törnqvist Jensen

Så snart græsset på Louises Ø i løbet af foråret begynder at vokse frem, vil øen igen være smuk at kigge på. Sådan lyder det fra Slots- og Kulturstyrelsen, der de seneste måneder har renoveret på øen.

- Vi har været utrolig heldige med vinteren, som har været så mild, at vi har kunnet arbejde hele tiden, fortæller Christine Waage Rasmussen, landskabsarkitekt i Slots- og Kulturstyrelsen og en af de projektansvarlige for renoveringen.

Renoveringen overholder således tidsplanen, og Slots- og Kulturstyrelsen mangler nu kun at gøre de sidste ting færdige på hovedhuset på øen og tage stilladser ned, ingen renoveringsarbejdet er slut.

Louises Ø blev skabt af Frederik VII, der i indelukket ved Frederiksborg Slot skabte en norsk-inspireret ø, som fik navn efter hans hustru Louise Rasmussen, bedre kendt som Grevinde Danner. Men øen var efterhånden blevet så forfalden, at Slots- og Kulturstyrelsen i sommer igangsatte en renovering af øen og dens tre bygninger.

- Vi måtte tage den lille fiskerhytte på øen ned, fordi den var i så dårlig stand, at den var sammenstyrtningstruet. Men der bliver rejst en ny hytte efter opmålinger af den gamle, og den bliver sat op på øen i starten af februar, siger Christine Waage Rasmussen.

Det største hus på øen, som Slots- og Kulturstyrelsen kalder »Det norske herresæde«, har fået nyt tag og er blevet strammet op indefra med nogle bærende bjælker og et indvendigt stillads.

- Der var nogle af bjælkerne, som der var meget råd i, så det var blevet blæst skævt. Derfor har det været nødvendigt at stive huset af, for vi vil gerne bevare de originale materialer så lang tid som muligt, fortæller Christine Waage Rasmussen og tilføjer, at også det lille murede »køkkenhus« på øen er blevet genoprettet, og taget på huset er blevet genlagt.

Rejser du til udlandet i år?