16. juli 2019
Ifølge Elizabeth Christensen, der er koordinator på gruppen af omkring 30 familier, der mener, at Hillerød Kommune svigter deres børn, har familierne fremlagt deres sager for byrådet i Hillerød. Foto: Hans Jørgen Johansen
Ifølge Elizabeth Christensen, der er koordinator på gruppen af omkring 30 familier, der mener, at Hillerød Kommune svigter deres børn, har familierne fremlagt deres sager for byrådet i Hillerød. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familier står sammen i kritik: Vores børn svigtes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familier står sammen i kritik: Vores børn svigtes
Hillerød - 24. januar 2019 kl. 07:23
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En gruppe på omkring 30 familier i Hillerød forsøger lige nu at råbe myndighederne op. Forældrene mener nemlig, at Hillerød Kommune svigter deres børn, som har enten handicap eller psykiske diagnoser, og familierne har flere eksempler på børn, der ikke har været i skole i længere perioder.

arrow Læs også: Råd advarer mod for sen hjælp til psykisk syge børn

- Det er en lang rejse, man skal på, bare for at trænge igennem nåleøjet og få anerkendt, at man har brug for hjælp, siger Elizabeth Christensen, koordinator for familiegruppen, om forældrenes oplevelse af Hillerød Kommune og fortsætter:

- Når man så er kommet igennem nåleøjet, så skal man igen en lang kamp igennem, hvis det tilbud, man får fra kommunen, ikke er godt nok, eller behovet ændrer sig. Det er rigtig svært at trænge igennem.

Ifølge Elizabeth Christensen har familierne sendt en lang liste til kommunen med en oversigt over de problematikker, som de oplever. Oversigten indeholder blandt andet kritik af, at sagsbehandlingsfristerne i familiernes sager ikke bliver overholdt, og at familierne har en opfattelse af, at kommunen ikke altid sætter barnet først.

- Det virker til, at når kommunen visiterer et barn med særlige behov til et skoletilbud, så vil man helst finde et skoletilbud inden for Hillerøds kommunegrænse for at undgå at sende penge ud af kommunen. Ifølge lovgivningen skal kommunen dog se på barnets behov og ikke økonomi, siger Elizabeth Christensen og tilføjer:

- Forvaltningen har fået et sæt økonomiske briller på, som er vigtigere end trivsel.

Elizabeth Christensen har sammen med sin mand tre børn, som alle er diagnosticeret med autisme, og familien har i seks år været i »systemet«. Elizabeth Christensen oplever, at Hillerød Kommune griber alt for sent ind, når det gælder børn med særlige behov, og det er blevet værre gennem årene, mener hun.

- Kommunen vil så gerne lave en tidlig indsats. Det siger de i hvert fald på papiret, men særligt de sidste par år er det blevet virkelig slemt, og børnene skal være fuldstændig nedbrudte, før de kan få hjælp, siger Elizabeth Christensen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

arrow - Sagsbehandling har ikke været formålet
15. februar 2019 kl. 10:48 Opdateret: kl. 16:51
arrow Forældre: Samtaler med kommunen gør ingen gavn
15. februar 2019 kl. 10:12 Opdateret: kl. 16:51
arrow Borgmester lover ministre handling
14. februar 2019 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:24

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede