5. juni 2020
Foto: Biogen
Foto: Biogen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fabrik solgt for milliardbeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fabrik solgt for milliardbeløb
Hillerød - 13. marts 2019 kl. 05:46
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den amerikanske medicinalvirksomhed Biogen sælger sin fabrik i Hillerød til japanske Fujifilm Corporation for svimlende 890 millioner dollars eller 5,9 milliarder kroner. Biogen har siden 2013 har produceret biologiske lægemidler på det store produktionsanlæg, som virksomheden tog første skridt til i 2001 med købet af en erhvervsgrund.

arrow Læs også: Hillerødfabrik central i Fujifilms vækststrategi

Som en del af aftalen skal Fujifilm videreføre produktionen af Biogens lægemidler i Hillerød, og de næsten 800 medarbejdere på anlægget i Hillerød fortsætter som medarbejdere hos de nye ejere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi går fra at være intern provider til Biogen til at være ekstern. Men der ligger en aftale mellem Biogen og de nye ejere om, at vi fortsætter produktionen som i dag, siger Birgitte Thygesen, som er direktør for administration og eksterne relationer i Biogen i Hillerød, til Frederiksborg Amts Avis.

Købet skal godkendes af konkurrencemyndighederne, hvilket Fujifilm Corporation forventer vil ske til august. Herefter vil Fujifilm overtage sitet i Hillerød, som bliver Fujifilms fjerde biologiske produktionsanlæg, fremgår det af en pressemeddelelse fra Fujifilm Corporation.

Den japanske virksomhed, som de fleste nok kender som producent af film og fotoudstyr, er i dag en gigantisk virksomhed med aktiviteter inden for en lang række brancher, og altså også medicinalbranchen. Sidste år havde Fujifilm Corporation indtægter på 23 milliarder dollars, oplyser virksomheden, der har 77.000 ansatte på verdensplan fordelt på 283 selskaber.

arrow Japanerne er kommet til Hillerød
21. august 2019 kl. 10:52 Opdateret: kl. 16:10
arrow Fujifilm er rykket ind i Hillerød
03. august 2019 kl. 05:10 Opdateret: kl. 15:56
arrow Amerikanere sælger Hillerødfabrik
13. marts 2019 kl. 09:18 Opdateret: kl. 15:39
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?