16. juli 2020
Sporleg i særudstillingen ?Dronningens Ansigter?. Foto: Det Nationalhistoriske Museum
Sporleg i særudstillingen ?Dronningens Ansigter?. Foto: Det Nationalhistoriske Museum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få Frederiksborg Slots historier i børnehøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få Frederiksborg Slots historier i børnehøjde
Hillerød - 29. juni 2020 kl. 08:52
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny skriftlig guide specielt målrettet gæster, der besøger museet med børn, skal sammen med en række nye sporlege gøre det nemmere for børnefamilier at udforske Frederiksborg Slot på egen hånd.

Fra på mandag åbner Det Nationalhistoriske Museum åbner sommerprogrammet, og årets sommerferieaktiviteterne bringer i højere grad end tidligere børn og deres familier rundt på Christian IV's renæssanceslot.

På museet fortælles Danmarks historie gennem portrætter, historiemalerier, kunst og interiører, og på den nye rundtur, der er udviklet til at familier selv kan navigere rundt på slottet, er der udvalgt bestemte pragtrum og stuer, hvor de voksne på turen kan fortælle historierne i børnehøjde.

Der er fokus på de store historiemalerier, men også indretning og historiske personer indgår i fortællingerne om Frederiksborg Slot og Danmark gennem tiden.

Museet er også klar med sporlege til børn i alle aldre. I år er repertoiret udvidet fra to til fem sporlege. De nye handlerom de særudstillinger, der kan opleves på museet i sommeren 2020, så børn ifølge med voksne involveres i besøget med konkrete opgaver.

I udstillingen 'Dronningens Ansigter' skal dragter kobles sammen med portrætter, i Genforeningsudstillingen er der digitale elementer i opgaverne. I særudstillingen med Jacob Brostrups historiemalerier er sporlegen målrettet større børn og teenagere, og her skal man på jagt efter symboler og et særligt kendetegn ved malerierne.

Hver dag i skolesommerferien er der guidede omvisning klokken 11.00 for børnefamilier gennem slottes stuer og pragtrum. Tilmelding sker i billetkassen ved ankomst.

I pragtrummet Rosen i Frederiksborgs Kongefløj er der i ugerne 27-32 indrettet et område specielt til børn, hvor man, inspireret af kirkens våbenskjolde og udstillede dragter i området kan tegne, klippe og klistre egne eksempelvis våbenskjold. Området kan besøges både som optakt til en tur rundt på slottet eller efter besøget, og det er åbent hver dag, lørdag og søndag dog lukket under omvisnnger 10-11, 12.30-14 og 15.15-16.45.

Omvisningerne starter ved børneområdet i Rosen.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?