16. maj 2021
Enhedslisten har valgt en erfaren mand til at stå ved roret til kommunalvalget i november. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Enhedslisten har valgt en erfaren mand til at stå ved roret til kommunalvalget i november. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten har valgt spidskandidat i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten har valgt spidskandidat i Hillerød

Det bliver igen Tue Tortzen, som skal stå i spidsen for Enhedslisten i Hillerød til det kommende kommunalvalg

Hillerød - 12. februar 2021 kl. 14:47
Af Mette Dolmer Thygesen

Enhedslistens medlemmer i Hillerød valgt deres spidskandidat til kommunevalget til november.

arrow Læs også: SF vælger spritny spidskandidat i Hillerød

Det bliver Tue Tortzen, som blev valgt ind i byrådet i Hillerød i 1990. Først sad han i byrådet for Fælleslisten, som nedlagde sig selv i begyndelsen af 2017, og ved valget i 2017 blev han så valgt ind for Enhedslisten.

Tue Tortzen, som netop er fyldt 64 år, er murerarbejdsmand, men har i de sidste mange år arbejdet for 3F, både som formand i Hillerød og nu som faglig sekretær i Høje Taastrup, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Privat bor han på Slettebakken i Lille Sverige. Fritiden går med lidt husdyrhold, familie og læsning af Dagbladet Arbejderen.

Spare CO2

For Enhedslisten bliver en af de vigtigste opgaver klimaet, udtaler Tue Tortzen:

"Vi har markeret os meget på miljøområdet. I den kommunale indsats for at spare co2 , undlade at bruge sprøjtegift og skabe bedre betingelser for dyr og planter, og i arbejdet med at gøre Hillerød Forsyning til en del af den grønne omstilling".

Derudover støtter partiet bedre normeringer i dagtilbuddene, højst seks børn til en voksen i børnehaver og max. tre i vuggestuer:

"Det kan ikke gå hurtigt nok, men det skal selvfølgelig passes til behovet i de enkelte institutioner," siger Tue Tortzen.

Partiet vil også kæmpe imod salg af Horsevænget og Axelhus og ønsker Boligkommissionen genoprettet.

"Der er sgu nok at gå i gang med, og vi håber, at vi kan få mindst to mandater i den næste byrådsperiode. Der skal være nogen, der ubetinget holder med de små i samfundet. Nogle gange bliver man upopulær, når man taler byrådsflertallet imod, men det er nødvendigt, fordi der alt for ofte er en borgerlig synsvinkel på det, der bliver vedtaget," udtaler Tue Tortzen i pressemeddelelsen.

Stærk kandidatliste

Partiet er i gang med en grundig diskussion af deres program for de kommende år, siger spidskandidaten, og nye kandidater dukker op med friske ideer:

"Vi har selvfølgelig også en række erfarne medlemmer, som gerne vil arbejde videre, så inden sommer kan vi præsentere en stærk kandidatliste," siger Tue Tortzen, som i nuværende periode er det eneste medlem for Enhedslisten i byrådet.

arrow Venstre-stemmesluger skifter til DF
14. april 2021 kl. 21:02 Opdateret: kl. 20:56
arrow Erfaren spidskandidat får endnu en chance
28. marts 2021 kl. 16:43 Opdateret: kl. 16:43
arrow Thorholm genvalgt som radikal spidskandidat
03. marts 2021 kl. 09:06 Opdateret: kl. 09:06
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?