21. november 2018
Efter at være samledes i kirken gik de omkring 100 fremmødte ud til Mads Skjoldsøges gravsted, hvor mange stillede tændte lys. Foto: Tore G. C. Rich
gallery icon

Se billedserie

Efter at være samledes i kirken gik de omkring 100 fremmødte ud til Mads Skjoldsøges gravsted, hvor mange stillede tændte lys. Foto: Tore G. C. Rich
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterladte til knivdræbt handelsskoleelev fyldte kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterladte til knivdræbt handelsskoleelev fyldte kirke
Hillerød - 05. november 2017 kl. 18:04
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Samtlige siddepladser i Ullerød Kirke på Frederiksværksgade var optaget, da omkring 100 mennesker søndag eftermiddag deltog i mindeceremoni for handelsskoleeleven Mads Skjoldsøge, der for to år siden på denne dag blev dræbt med kniv af en jævnaldrende.

arrow Læs også: Mindeceremoni for knivdræbt dreng

Mindeceremonien var arrangeret af Mads Skjoldsøges mor, Lykke Petersen, der var helt overvældet over det store fremmøde, hvor mange havde tændt et lys nær alteret.

- Det er dejligt, at I kommer, så jeg ikke står her alene og skal igennem et par hårde timer. Hvis der var noget, Mads kunne, var det at samle mange, det viser sig, at det kan han stadig, sagde hun.

Og i stilheden i kirken foran de mange mennesker fik hun en pludselig indskydelse. Mads Skjoldsøge kunne godt lide sangeren Sam Smith. Hun tog telefonen frem, og på den spillede hun nummeret »Too Good At Goodbyes« fra Sam Smiths nye album, »The Thrill Of It All«, for de fremmødte.

Også Mads Skjoldsøges far, Morten Skjoldsøge, og hans kæreste var i kirken.

- Jeg er utrolig stolt over, at Mads to år efter kan samle så mange. Mads var vennernes ven, at de gengælder det, det er rørende og gør mig stolt. Mads fylder stadig meget i alles hjerter, det er rart, sagde Morten Skjoldsøge til avisens udsendte.

Faren tilføjede:
- Det fylder meget i den her svære tid. Alt andet lige er det nemmere, når man er flere, der står sammen.

Efter at have tændt lys og været samlet i kirken gik de fremmødte ud til Mads Skjoldsøges gravsted, hvor mange stillede tændte lys.

Drabsmanden, den dengang 16-årige Abdiqani Farah Jama Ismail, blev idømt otte års fængsel for knivdrabet. Mads Skjoldsøge var 17 år.

arrow Efter dom: Mads' familie er lettede
16. december 2016 kl. 10:32 Opdateret: kl. 06:26
arrow Samme fængselsstraf for drab på Mads Skjoldsøge
15. december 2016 kl. 10:57 Opdateret: kl. 15:30
arrow Knivdrabet på Mads Skjoldsøge: Her er dommen
07. december 2016 kl. 14:33 Opdateret: kl. 11:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk