28. juli 2021
Peter Krogh (tv.) har været administrerende direktør hos Ellab i knap 22 år. Men fra denne uge tager Ludvig Enlund over. Foto: Ellab A/S/Lars Simonsen
gallery icon

Se billedserie

Peter Krogh (tv.) har været administrerende direktør hos Ellab i knap 22 år. Men fra denne uge tager Ludvig Enlund over. Foto: Ellab A/S/Lars Simonsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter 22 år: Koncernchef giver direktørstolen videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Efter 22 år: Koncernchef giver direktørstolen videre

Teknologivirksomheden Ellab får ny koncernchef, og virksomheden udvider snart hovedsædet i Hillerød.

Hillerød - 05. maj 2021 kl. 05:34
Af Ann-Sophie Meyer

Oven på et veloverstået men udfordrende coronaregnskabsår fratræder administrerende direktør Peter Krogh i denne uge sin stilling efter næsten 22 år for at give plads til nuværende driftsdirektør Ludvig Enlund. Det oplyser Ellab til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Publikum kan livestreame afsløringen af portrætvindere

Efter mere end to årtier ved roret har Peter Krogh besluttet at træde tilbage fra sit operationelle ansvar som administrerende direktør. I stedet vil han påtage sig rollen som formand for bestyrelsen i Ellab A/S samt indtræde i bestyrelsen for holdingselskabet, hvorigennem han vil fortsætte sit tætte samarbejde med den nye administrerende direktør og bestyrelsen.

- Beslutningen ligger fem år tilbage. Dengang lod vi kapitalfondene komme med ind i ejerkredsen, og det, synes jeg, var utroligt spændende. Men på det tidspunkt lagde jeg også en plan for mig selv som hed, at jeg gerne ville have mulighed for at trække mig ud af det operationelle i virksomheden inden for de næste fem år, siger Peter Krogh som fortæller, at hans afløser blev fundet tilbage i efteråret.

- Ludvig Enlund er super dygtig og har rigtig gode menneskelige værdier. Jeg har haft mulighed for at arbejde sammen med ham i syv måneder, og jeg synes, at det går fantastisk godt, så jeg er rigtig rolig ved, at det er Ludvig, der tager over, siger Peter Krogh.

Ellab koncernens bestyrelse har været glade for samarbejdet med den afgående administrerende direktør.

- På vegne af hele bestyrelsen vil jeg gerne takke Peter for hans loyale bidrag i mere end to årtier. I Peters periode som administrerende direktør har han arbejdet utrætteligt for at omdanne Ellab til en global leder inden for sit felt. Ikke alene har Peter været stærkt medvirkende til at opnå Ellabs kommercielle succes, han har også skabt en stærk kultur baseret på loyalitet, integritet og passion for kvalitet, siger Bo Risberg, der er bestyrelsesformand for Ellab koncernen og fortsætter:

- Med Ludvig ombord som ny administrerende direktør er jeg overbevist om, at Ellab fortsat vil levere førsteklasses løsninger og ydelser til vores kunder, og jeg ser frem til at arbejde med Ludvig og teamet i den næste fase af Ellabs vækstrejse, siger bestyrelsesformanden.

International erfaring

Den nye administrerende direktør Ludvig Enlund kommer med international erfaring fra flere forskellige internationale teknologiske produktionsvirksomheder. Før han kom til Ellab som driftsdirektør i oktober 2020, fungerede han som General Manager for Digital Solutions hos ESAB, og han har tidligere været ansvarlig for Equipment Solutions-forretningen. Desuden startede Ludvig sin karriere som ledelseskonsulent hos McKinsey & Company med fokus på deres operationelle praksis, og han har en kandidatgrad i ingeniørfysik.

- Siden jeg kom til Ellab som driftsdirektør i oktober 2020, har jeg været imponeret over vores teknologi, kompetencer og ikke mindst passionen for at betjene vores kunder efter den højeste standard til enhver tid. Jeg er begejstret for at påtage mig rollen som CEO og ser frem til at fortsætte samarbejdet med Peter. Sammen med hele teamet ser jeg frem til at fortsætte Ellabs imponerende vækstrejse ved loyalt at servicere vores kunder, introducere nye produkter, teknologier og ydelser og udvide vores geografiske rækkevidde yderligere, lyder det fra Ludvig Enlund.

Udvider i Hillerød

Ellab, der leverer avanceret måleudstyr, software og konsulentydelser til primært medicinalindustrien, er kommet godt igennem de seneste 12 måneder under den globale coronapandemi. Selskabet oplyser, at det har leveret udstyr eller ydelser til hovedparten af de selskaber, som leverer godkendte coronavacciner, hvilket har bidraget til at sikre den forsatte organiske vækst i et ellers udfordrende marked.

Samtidig har Ellab siden starten på pandemien opkøbt tre selskaber, der alle leverer konsulentydelser til medicinalindustrien. I april 2020 købte Ellab selskaberne Adsano Engineering i Sydtyskland samt QualUs i Irland, og i februar i år blev P.E.C. i Danmark tilføjet til koncernen.

Opkøbene kombineret med den organiske vækst betyder, at selskabet i dets 20/21-regnskab forventer at opnå en vækst på mere end 25 procent og nå cirka en halv milliard kroner i omsætning. Samtidig er medarbejderantallet steget med 26 procent til 435 medarbejdere, og driftsindtjeningen justeret for engangsposter er steget knap 30 procent til omkring 200 millioner kroner, oplyser koncernen.

På grund af den store vækst står Ellab over for at skulle udvide sit hovedsæde i Hillerød med cirka 50 procent over de kommende 18 måneder. Det sker for at give plads til de nye medarbejdere fra P.E.C., der lige nu sidder i Allerød, men som på sigt skal rykkes til hovedsædet i Hillerød.

arrow Udvidelse af Sundhedscentret bliver 61 millioner kroner dyrere
04. maj 2021 kl. 09:29 Opdateret: kl. 09:29
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?