26. oktober 2021
Tommy Jensen ejer ejendommen Nordvej 10, hvor han blandt andet har opført helt nye bygninger. Nu har han fået afslag på at drive sin entreprenørvirksomhed fra ejendommen.Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Tommy Jensen ejer ejendommen Nordvej 10, hvor han blandt andet har opført helt nye bygninger. Nu har han fået afslag på at drive sin entreprenørvirksomhed fra ejendommen.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter 20 år: Virksomhed kendt ulovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Efter 20 år: Virksomhed kendt ulovlig
Hillerød - 30. januar 2020 kl. 06:20
Af Janne Mulvad

Tommy Jensen skal rykke sin entreprenørvirksomhed ud af sin landbrugsejendom på Nordvej i Alsønderup ved Hillerød. Det står klart efter Hillerød Kommune har givet afslag på hans ansøgning om at få lovliggjort, at han har indrettet virksomheden i en landbrugsbygning på ejendommen.

arrow Læs også: Ulovlig entreprenørvirksomhed på Nordvej 10

En paragraf i planloven tillader, at landbrugsbygninger, der er blevet overflødige, kan indrettes til forskellige typer virksomheder, blandt andet håndværks- og industrivirksomheder. Det kræver dog, at bygningerne ikke ombygges væsentligt og ikke er opført inden for de seneste fem år. Det er denne paragraf, Tommy Jensen har søgt efter.

Men Hillerød Kommune er ikke klar til at give tilladelsen til Tommy Jensen.

- Vi mener ikke, vi kan se bygningen er blevet til overs. Derfor mener vi ikke, han kan drive sit erhverv derfra, siger Lone Henriksen, som er sektionsleder i By og Miljø i Hillerød Kommune, om afslaget.

20 års sagsbehandling
  • Tommy Jensen overtog ejendommen på Nordvej i april 2000. Snart kørte lastbiler med jord og materialer til og fra i pendulfart, og der var oplagringsplads på ejendommen. Naboerne begyndte ret hurtigt at klage over, at der nu lå en entreprenørvirksomhed på landet, i strid med planloven.
  • Tommy Jensen søgte 3.5.2000 om tilladelse til at drive sin virksomhed fra ejendommen. Han fik endelig afslag 8.2.2002 og et påbud om at fjerne oplag og entreprenørvirksomhed, da virksomheden var i strid med planlovens landzonebestemmelser, der fastslår, at entreprenørvirksomhed skal henvises til et erhvervsområde i byzone
  • Men Tommy Jensen stoppede ikke, og i juni 2002 blev han politianmeldt. Sagen endte med at blive efterforsket af politiet og afgjort i retten. Tommy Jensen blev dømt til at betale en række bøder, afvikle virksomheden og fjerne de materialer, der var oplagret.
  • 13.11.2002 skriver Tommy Jensen til Hillerød Kommune, at han bruge de gamle bygninger på ejendommen til at drive virksomhed efter planlovens §37, der gør det muligt at bruge bygninger, der ikke længere er nødvendige for driften af en landbrugsejendom, til blandt andet håndværks- og industrivirksomhed.
  • Hillerød Kommune beder om yderligere oplysninger, men det fremgår ikke af de sagsakter, Frederiksborg Amts Avis har set, om sagen fortsætter
  • Ifølge naboerne fortsatte aktiviteterne på Nordvej 10 de kommende år.
  • I 2011 fik Tommy Jensen byggetilladelse til at opføre et stuehus, en hestestald og et maskinhus.
  • Det er i disse bygninger, Tommy Jensen i 2019 søgte om at få lovliggjort, at han driver sin virksomhed Marcussen & Christensen ApS.

Tommy Jensen søgte i april 2019 om at ændre bygningsformål fra maskinhus til en mindre entreprenørforretning i en bygning, der var opført i 2014. Bygningen er blevet til overs, da han har bortforpagtet ejendommens landbrugsarealer, oplyste han. Desuden ville han etablere en oplagringsplads på ejendommen.

Tommy Jensen ejer virksomheden Marcussen & Christensen ApS, som har adresse på Bastionsvej i Københavns havn. Men ifølge en af Tommy Jensens naboer, Helle Utke, er virksomhedens reelle hjemsted ejendommen på Nordvej, og har været det siden Tommy Jensen købte ejendommen i 2000.

I 2002 blev Tommy Jensen da dømt til at afvikle virksomheden fra adressen. Men det er tilsyneladende ikke sket. Det har Helle Utke flere gange gjort Hillerød Kommune opmærksom på, og Hillerød Kommune har derfor været på tilsyn på ejendommen, blandt andet i november 2018. Her kunne kommunen se, at ejendommen blev brugt til entreprenørvirksomhed, og kommunen varslede herefter et påbud om lovliggørelse. Det var baggrunden for, at Tommy Jensen sidste år bad om tilladelsen.

Påbud er på tide

Hillerød Kommune vil nu varsle et påbud om, at Tommy Jensen stopper aktiviteterne på ejendommen.

Og det er på tide, mener Helle Utke.

- Nu har han drevet der her ulovligt i 20 år, så det er på tide, at Hillerød Kommune får fjernet den ulovlige entreprenørvirksomhed fra ejendommen, siger hun.

Hillerød Kommune skriver i sin afgørelse som begrundelse, at Tommy Jensen ikke har dokumenteret, at bygningen har været brugt til landbrugsdrift. Han har heller ikke begrundet hvorfor, den er blevet overflødig, ligesom han heller ikke har vist kommunen en forpagtningsaftale.

Den afgørelse har Tommy Jensen klaget over til Planklagenævnet. I klagen skriver hans advokat, Erik Larsson fra Njord Advokatpartnerselskab, at Tommy Jensen har givet kommunen de ønskede oplysninger, blandt andet da kommunens folk var på besigtigelse på ejendommen, og på et møde på rådhuset.

»Hillerød Kommune har i stedet for at realitetsbehandle sagen henvist til, at der manglede oplysninger. Oplysninger som Hillerød kommune (overvejende) ubestrideligt havde modtaget.«, skriver Erik Larsson blandt andet i klagen.

Mens Planklagenævnet behandler klagen, kører Hillerød Kommune processen om påbuddet videre, oplyser Lone Henriksen.

Næste skridt for Hillerød Kommune, hvis Tommy Jensen fortsætter med at drive Marcussen & Christensen ApS fra adressen, vil være en politianmeldelse.

- Vores sanktionsmulighed er alene at overdrage sagen til politiet, siger hun.

Frederiksborg Amts Avis har talt med Tommy Jensen, men han ønsker ikke at udtale sig om sin virksomhed på Nordvej.

arrow Nyt forsøg på at gøre entreprenørfirma lovligt
30. august 2019 kl. 09:13 Opdateret: kl. 14:46
arrow Nyslået bilist kørte galt i dyr Porche
11. maj 2018 kl. 12:20 Opdateret: kl. 12:20
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?