1. august 2021
Her på Holmegårdsvej er der tæt trafik både morgen og aften. Foto: Allan Nørregaard
Her på Holmegårdsvej er der tæt trafik både morgen og aften. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Data skal få trafik til at glide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Data skal få trafik til at glide
Hillerød - 14. januar 2020 kl. 04:02
Af Anna Törnqvist Jensen

Det tager tid at komme igennem myldretidstrafikken i Hillerød, og nu har en ny rapport udpeget de steder i byen, hvor trængslen er værst. Flere steder kører bilerne under 40 procent af den tilladte hastighed, konkluderer rapporten, som er udarbejdet af Cowi for Hillerød Kommune.

arrow Læs også: Her snegler bilisterne sig af sted

Resultaterne af rapporten er som sådan ikke overraskende, mener Dan Riise (V), der er formand for Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget, i Hillerød Kommune. Men de data, der er indsamlet i rapporten, er en god indikator for, hvordan Hillerød i fremtiden kan undgå bilkøerne.

- Vi får et trafiksimuleringssystem, og rapporten viser, hvad man kan, når man begynder at måle på gps-data. Det er det første spæde skridt i forhold til, hvad vi kan i fremtiden, når vi får flere data på bilerne, siger Dan Riise og fortsætter:

- Når vi får renoveret vores lyskryds, så de snakker sammen, vi får lavet skilte, der henviser til ledige parkeringspladser, og vi får vores trafiksimuleringssystem op at køre, vil det give meget mere flow, fordi det hele kommer til at snakke sammen, og vi kan sætte ind meget hurtigt, hvis der er uønsket lang kø, eller der opstår et stort trafikproblem.

Hillerød Kommune har i år sat knap otte millioner kroner af til at skabe bedre fremkommelighed, og næste år er der sat syv millioner kroner af til at komme trængslen til livs.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?