23. september 2021
Sundhedsplejerskerne i Hillerød opfordrer politikerne - og statsministeren - til at tage ansvar i sygeplejekonflikten. Arkivfoto: Martin Warming
Sundhedsplejerskerne i Hillerød opfordrer politikerne - og statsministeren - til at tage ansvar i sygeplejekonflikten. Arkivfoto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Sundhedsplejen i Hillerød: - Hvor er du Mette - børnenes statsminister?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Sundhedsplejen i Hillerød: - Hvor er du Mette - børnenes statsminister?
Hillerød - 30. juli 2021 kl. 08:00
Af På vegne af den samlede sundhedspleje i Hillerød Kommune: Pernille Rostgaard, Fangekrogen 39, 3400 Hillerød. Lene Leth-Espensen, Porsevej 14, 3450

Sundhedsplejersken møder de nybagte forældre. Fødslen har taget godt 30 timer, og mor er træt.

Forældrene er udmattede, mor græder, og far giver udtryk for usikkerhed og bekymring for, hvordan baby og mor har det. Far fortæller, at de stort set ikke har sovet siden fødslen, og han ved ikke, hvordan han kan støtte mor.

Amningen er rigtig svær. Begge brystvorter er suttet til blods, og baby vil ligge ved brystet hele tiden. Forældrene har mange spørgsmål. Får baby mad nok? Har mor mælk nok, eller skal der suppleres med modermælkserstatning? Hvorfor kigger baby ikke på os? Er det ok, at baby ikke har haft afføring endnu? Er der noget galt, når baby græder? Hvor meget skal baby sove? Må navlen bløde?

Denne historie er en typisk hverdagssituation for en sundhedsplejerske, og normalt vil sundhedsplejersken tilbyde besøg med korte intervaller for at støtte op om en god start for familien.

Når sundhedsplejen strejker, får familien kun et besøg. Forældrene risikerer at miste troen på deres egne evner som forældre. Det kan komme til at betyde blandt andet dårlig tilknytning, dårligt samspil, dårlig mental og fysisk trivsel både for baby og forældre.

Så kære politikere og børnenes statsminister: Det er jeres ansvar, at denne konflikt bliver løst, så sundhedsplejerskerne igen kan komme ud og hjælpe med at sikre en god start for alle familier.

Stemmer du til kommunalvalget i år?