8. marts 2021
Stig Deichmann mener, at højhusbyggeriet på Frederiksbro skæmmer udsigten til slottet. Foto: Stig Deichmann
Stig Deichmann mener, at højhusbyggeriet på Frederiksbro skæmmer udsigten til slottet. Foto: Stig Deichmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: - Skån Frederiksborg Slot for vandalisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: - Skån Frederiksborg Slot for vandalisme
Hillerød - 01. januar 2021 kl. 10:00
Af Stig Deichmann, Slotsvænget 17, 3400 Hillerød

Frederiksborg Slot og Slotspark er nogle af Hillerøds vigtigste aktiver, der hvert år trækker et stort antal turister til byen, skaber omtale både i ind- og udland og har indgået i folks vurdering, når de beslutter at flytte til Hillerød.

arrow Læs også: Et lys i mørket: Slottet vil være oplyst til og med vinterferien

Desværre har højhusbyggeriet på Frederiksbro alvorligt skæmmet det unikke synsindtryk, som siden det over 400 år gamle slot blev bygget, har været beundret, ikke mindste af de mange turister, der fra den øvre del af Slotshaven kigger ned over barokhaven og mod slottet.

Fem til seks kønsløse etager på højhusene rager nu op over dele af Frederiksborg Slot og giver i visse vinkler indtryk af, at de er en del af slottet. Indtrykket af den hollandske renæssancestil med påklistret 2020 'stil' er en meget beklagelig og uheldig udvikling, som aldrig skulle have været tilladt.

Jeg skal derfor opfordre til, at Hillerød Kommune totalt afviser Goldschmidt Holdings anmodning om en ændring af lokalplanen. Bygherren søger tilladelse til, at man - ud over at opføre yderligere to projekterede højhuse på 15 etager - øger højden på to andre planlagte otte og 13 etagers højhuse så begge opføres i 14 etager. Man planlægger en massiv mur, der fuldstændig vil ødelægge indtrykket af det historiske slot. Samtidig vil jeg anbefale, at kommunen laver en ny lokalplan, hvor de fire endnu ikke byggede højhuse reduceres til en højde, der ikke skæmmer slottet og bliver mere venligt over for de nærmeste naboer.

Spørgsmålet er, om man vil skæmme Frederiksborg Slot og Slotsparken yderligere og til evig tid.

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?