20. oktober 2020
Det er ikke korrekt, at skattestigningen var med til at sikre kernevelfærden, skriver Peter Ingemann Bentsen (K). Pressefoto
Det er ikke korrekt, at skattestigningen var med til at sikre kernevelfærden, skriver Peter Ingemann Bentsen (K). Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kernevelfærden var sikret uden skattestigning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kernevelfærden var sikret uden skattestigning
Hillerød - 13. oktober 2020 kl. 17:38
Af Peter Ingemann Bentsen, spidskandidat for Det Konservative Konservative Folkeparti til kommunalvalget 2021, Granbakken 51, 3400 Hillerød

Jørgen Suhr fra de Radikale har igen kommenteret mit indlæg om skattestigninger i Hillerød. Han nævner bl.a., at skattestigningen var med til at sikre kernevelfærden. Det er simpelthen ikke korrekt.

arrow Læs også: DEBAT: Borgerlige dyder uden underbudgettering

Der var bred enighed om, at ældreområdet, skoleområdet og daginstitutioner ikke skulle berøres. Det er for de Konservative kernevelfærd. Inden for den første timer af forhandlingerne var store besparelser (omprioriteringer) for disse områder taget af bordet med alle partiers velsignelse.

Den løbende drift uden besparelser var derfor reelt på plads.

Skattestigningen blev brugt til at finansiere den øgede udligning på 24 millioner kroner om året, som regeringen og deres støttepartier inklusiv Venstre havde pålagt Hillerød Kommune.

Anlægsbudgettet i Hillerød er presset i de kommende år på grund af langsigtede projekter f.eks. Favrholm og Ullerød byen. Når der så opstår en pludselig skade som konstateringen af PCB og skimmelsvamp på Grønnevang Skole, er der ikke luft i anlægsbudgettet.

Derfor må man holde tungen lige i munden og navigere økonomien ved at udskyde andre projekter og trække på kassebeholdningen. Udgifter for borgerne i form af skat er der gode udsigter for den kommende tid.

Konservative vil gerne betale skat. Vi vil blot sikre, at vi betaler den nødvendige skat, og at skatteprovenuet forvaltes fornuftigt i borgernes interesser.

arrow DEBAT: Konservative frygter flere skattestigninger
26. september 2020 kl. 18:20 Opdateret: kl. 08:25
arrow DEBAT: Borgmesteren bør ikke roses
23. september 2020 kl. 12:34 Opdateret: kl. 12:34
arrow DEBAT: Radikale Venstres fokus er et budget i balance
20. september 2020 kl. 17:51 Opdateret: kl. 14:18
Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?