24. januar 2021
Synet af Frederiksborg Slot er ødelagt, skriver Søren Olsen, som har taget dette foto af slottet med Frederiksbro-højhusene i baggrunden.
Synet af Frederiksborg Slot er ødelagt, skriver Søren Olsen, som har taget dette foto af slottet med Frederiksbro-højhusene i baggrunden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Højhusene ødelægger synet af Frederiksborg Slot set fra Barokhaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Højhusene ødelægger synet af Frederiksborg Slot set fra Barokhaven
Hillerød - 24. november 2020 kl. 18:27
Af Søren Olsen, Teglværksvej 11, 3400 Hillerød

Der er sket det, som ikke må ske.

arrow Læs også: Et lys i mørket: Slottet vil være oplyst til og med vinterferien

Synet af Frederiksborg Slot er ødelagt, når man står i Barokhaven og på Jægerbakken. To højhuse på 15 etager maser sig på i billedet.

I de næste måske 100 år må vi leve med virkningerne af denne mildt sagt mangelfulde planlægning. Med mindre det besluttes at kappe cirka otte etager af de to højhuse.

Jeg ved, at der under planlægningen af Frederiksbro blev brugt meget tid i byrådet på at diskutere, hvor høje de høje huse måtte være. Det har åbenbart ikke været en del af diskussionen, om disse huse ville komme til at danne en markant baggrund for synet af slottet. Hele fadæsen kunne være undgået ved simple opmålinger.

Der bør lovgives om dette område - hvis der ikke allerede er lovgivet - således at Slots- og Kulturstyrelsen skal forelægges enhver lokalplan, der på nogen måde kan være en trussel for synet af vores omfattende kulturarv.

Slots- og Kulturstyrelsen skal forelægges enhver lokalplan, der på nogen måde kan være en trussel for synet af vores omfattende kulturarv

arrow DEBAT: - Skån Frederiksborg Slot for vandalisme
01. januar 2021 kl. 10:00 Opdateret: kl. 14:51
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?