18. april 2021
Politikerne bør ikke lade sig forføre af projektforslaget om boliger syd for Ny Hammersholt, mener DN. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Politikerne bør ikke lade sig forføre af projektforslaget om boliger syd for Ny Hammersholt, mener DN. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hammersholt Enge: Vores politikere bør kunne gennemskue hensigten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hammersholt Enge: Vores politikere bør kunne gennemskue hensigten
Hillerød - 05. marts 2021 kl. 18:43
Af Jørgen Nielsen, Danmarks Naturfredningsforeningen Hillerød, Aspehaven 8, 3400 Hillerød

Lokalaviserne har i den senere tid været fyldt med læserbreve, som protesterer mod ideerne om boligbyggeri syd for Ny Hammersholt. Der har været indsamlet flere hundrede underskrifter, og beboerne har organiseret sig i vrede borgergrupper. Planudvalget ønsker borgermøde, hvilket kan synes unødvendigt.

arrow Læs også: DEBAT: Hammersholt Enge ændrer industri til boliger

Der er således udbredt modstand blandt beboerne i området. Politikerne er klar over det og må selvfølgelig finde ud af hvilke interesser og hensyn, der skal styre deres beslutninger.

Valget står mellem at lade sig forføre af projektforslag, der fører sig frem som inkarnationen af FN´s verdensmål, eller at respektere beboernes protester og den eksisterende kommuneplan.

Politikerne bør være i stand til at gennemskue dette spil for galleriet. Verdensmål nr. 15 handler bl.a. om at stoppe tabet af biodiversitet og reducere forringelsen af naturlige levesteder for dyr og planter. Hvis projektet realiseres, vil dette verdensmål blive modarbejdet.

Verdensmålene misbruges efter vores opfattelse på en yderst kritisabel måde med det ene formål at smykke et projekt med lånte fjer.

Vi opfordrer politikerne i Hillerød til ikke at lade sig forlede til at hoppe med på noget, som forsøges solgt som noget helt særligt bæredygtigt. Det er det ikke. Det er ren manipulation. Det er samtidig et angreb på noget af det, vi helst ikke skal miste i vores kommune.

arrow Derfor fik omdiskuteret byggeprojekt en ny chance
10. marts 2021 kl. 09:04 Opdateret: kl. 17:02
arrow DEBAT: Hammersholt-projekt er et skønmaleri
09. marts 2021 kl. 14:28 Opdateret: kl. 14:37
arrow DEBAT: Hammersholt Enge - bysamfundene og naturen
09. marts 2021 kl. 14:27 Opdateret: kl. 14:51
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?