26. januar 2021
Vi har brug for en forebyggelseskommission for at undgå overbelastning af sundhedsvæsenet, mener Egil Hulgaard. Foto: David Rosted
Vi har brug for en forebyggelseskommission for at undgå overbelastning af sundhedsvæsenet, mener Egil Hulgaard. Foto: David Rosted
Foto: David Rosted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Der skal være fokus på forebyggelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Der skal være fokus på forebyggelse
Hillerød - 28. november 2020 kl. 16:28
Af Af Egil Hulgaard, MF, Det Konservative Folkeparti

Nordsjællands Hospital fungerer godt, det er en selvfølge. Sådan tænker mange måske, fordi vi bor i Danmark. Men for at det skal fortsætte, bliver vi nødt til konstant at følge med tiden.

Derfor foreslår vi konservative en forebyggelseskommission, som skal investere 250 millioner kroner årligt i forebyggende tiltag. Dermed undgår vi en overbelastning af vores hospitalsvæsen samtidig med, at vi bliver ældre og ældre.

Nordsjælland og resten af Danmark ser ind i en fremtid, hvor sundhedsvæsenet kan risikere at bukke under for det massive pres, der kan komme.

I løbet af de næste ti år stiger antallet af folk over 75 år med 230.000 personer, og derudover siger prognoserne, at markant flere danskere vil lide af kroniske og psykiske sygdomme.

Vores forslag kigger på, hvordan vi kan forebygge sygdomme fremover.

Selvom kommissioner lyder trættende, så virker de med stor succes.

I 2009 nedsatte vi konservative en lignende forebyggelseskommission, som resulterede i 52 konkrete forslag til at forebygge sygdomme og sikre danskerne et sundere og længere liv.

Den største synder i forhold til sundhed er cigaretterne.

Den tidligere kommission anbefalede, at prisen på cigaretter skulle op, der skulle billed­advarselsmærkninger på cigaretpakkerne, og forbud mod rygning på skoler.

Alle tre eksempler er nu blevet ført ud i livet, og hvis de unge ellers ville lade være med at ryge, vil forslagene føre til bedre liv for flere.

I sidste ende kan det sikre et mindre pres på sygehuse som Nordsjællands Sygehus her i Hillerød i fremtiden.

Vi skal tænke langt i sundhedssektoren, og derfor har vi brug for en forebyggelseskommission. Sådan tænker vi langt, og sådan reducerer vi antallet af fremtidens kronikere.

På den måde sikres et bedre liv, hvor der også i fremtiden er tid og plads til dig og mig på sygehusene til akutbehandling, kræftbehandling og psykisk hjælp m.m.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?