25. november 2020
Smitteniveauet i Hillerød er opadgående. 29 er testet positiv med coronavirus den seneste uge. Foto: Martin Warming
Smitteniveauet i Hillerød er opadgående. 29 er testet positiv med coronavirus den seneste uge. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronasmitte i Hillerød er steget kraftigt over weekenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronasmitte i Hillerød er steget kraftigt over weekenden
Hillerød - 19. oktober 2020 kl. 16:49
Af Joachim Christensen

29 personer er over de seneste syv dage testet positiv for smitte med coronavirus i Hillerød Kommune.

Det er en stigning til et smitteniveau, som er nær det Hillerød var på for godt en måned siden. Da toppede smitteomfanget den 14. september med 30 positive tests på en uge.

Det er særligt henover weekenden, at coronasmitten er blusset op, for i fredags var der kun 13 positive tests fra de foregående syv dage.

Fredag var også dagen, hvor Hillerød Kommune senest fik detaljerede oplysninger om de smittede fra Styrelsen for Patientsikkerhed, og nu efterspørger de en opdatering.

Det fortæller chef for Ældre og Sundhed i Hillerød Kommune, Hella Obel.

- I oplysningerne fra i fredags var der intet mønster i alder eller geografi blandt de smittede. Kan vi se et mønster i, at det for eksempel er hos unge eller hos en bestemt virksomhed, at smitten spreder sig, så kan vi slå ned der og målrette kommunikationen. Men for nu er der intet entydigt billede, siger hun.

Det kan gøre smitten sværere at inddæmme, hvis den er vandret bredt ud i kommunen. Og det kan det tyde på, i og med mange bydele har en smittet beboer i denne omgang, siger Hella Obel.

Det er desuden med en vis interesse, at Hillerød Kommune afventer, at eftervirkningerne af efterårsferien melder sig. Har det været en god forebyggende begivenhed, fordi skoler har været lukkede, eller kan den have været med til at øge smitten på anden vis?

Det kommer der løbende indikationer på, når Statens Serum Institut dagligt opdaterer smittetallene på landsplan og fordelt på enkelte kommuner.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?