3. juni 2020
I alt tre projekter i Hillerød bliver ramt af byggevirksomheden Bent Nygaard Sørensens konkurs.
I alt tre projekter i Hillerød bliver ramt af byggevirksomheden Bent Nygaard Sørensens konkurs.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggekonkurs forsinker Hillerødprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggekonkurs forsinker Hillerødprojekter

BNS’ konkurs i februar betyder forsinkelser af to markante byggerier i Hillerød og Skævinge.

Hillerød - 03. april 2020 kl. 06:59
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I begyndelsen af februar gik byggevirksomheden B. Nygaard Sørensen konkurs, og det får nu konsekvenser for to store byggerier i Hillerød, den nye daginstitution på Roskildevej og Skævinges nye kulturhus, SKIF.

arrow Læs også: Konkurs: Arbejdet på Møllebakken stoppet

Daginstitutionen, der var planlagt til at åbne i 2020, blev allerede sidste år forsinket, da de tilbud, der var kommet alle var for dyre i forhold til budgettet på 50 millioner. Det endte med, at B. Nygaard Sørensen vandt udbuddet, og aftalen med totalentreprenøren var ved at blive underskrevet, da virksomheden gik konkurs. Nu er det uvist, om børnehaven kan komme i brug i januar 2022.

BNS skulle desuden opføre SKIF, og var også, sammen med to andre entreprenører, udset til at give bud på en ny skolebygning ved Byskolen.

- De vil alle blive forsinket. Vi forventer, at SKIF og byggeriet på Byskolen vil blive forsinket to til fire måneder, svarende til afviklingen af konkursperioden. Daginstitutionen vil sandsynligvis blive forsinket i cirka et halvt år. Det skyldes, at projektet var nået til et sted, hvor der er mere, der skal ændres, før det kan udbydes, end i de to andre projekter, skriver borgmester Kirsten Jensen i en mail til redaktionen.

Både daginstitutionen og SKIF skal nu udbydes på ny. Kommunen benytter lejligheden til at ændre udbudsformen.

- Udbudsformen var tidligere planlagt som en totalentreprise. Vi vurderer, at daginstitutionen og SKIF med fordel kan ændre udbudsform til en hovedentreprise, skriver Kirsten Jensen.

Ejerne af LM Byg og Pihl & Søn har købt dele af BNS, men overtager ikke projekterne i Hillerød, oplyser borgmesteren, som ikke ved, om byggerierne ender med at blive dyrere på grund af konkursen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?