15. juni 2021
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggeboom presser kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Byggeboom presser kommune
Opdateret 02. april 2019 kl. 10:42
Hillerød - 02. april 2019 kl. 10:22
Af Janne Mulvad

Hillerød Kommunes folk kan ikke følge med interessen for at bygge i Hillerød.

arrow Læs også: Kejserhaven bliver både til salg og til leje

På fire måneder har Hillerød Byråd endeligt vedtaget fire lokalplaner, mens Økonomiudvalget har igangsat to nye lokalplaner for boligbyggerier i Hillerød. Dermed behandler forvaltningen lige nu ti lokalplaner, mens 20 projekter om at bygge i Hillerød ligger og venter på kommunens venteliste.

Og arbejdet med en ny planstrategi for Hillerød Kommune, som skulle ligge klar i år, er ikke begyndte.

Alene på arkitektur, byplan og trafikudvalgets møde i morgen er der fire sager om igangsætning af byggeprojekter i Hillerød, og forvaltningen forventer, at flere anmodninger er på vej.

- Det vælter ind. Alle vil gerne bygge i Hillerød, og der er fantastisk. Men Hillerød Kommune kan ikke klare det med den medarbejderstab, der er for øjeblikket, siger Dan Riise (V), formand for arkitektur, byplan og trafikudvalget.

2018 blev afdelingen i Hillerød Kommune opgraderet med en ekstra stilling, men i 2019 er den stilling nedlagt igen, og spørgsmålet er nu, om der skal ansættes flere folk, eller om bygherrerne skal finde sig i at blive stående på ventelisten i endnu længere tid fremover.

- Vi skal finde ud af politisk, om vi har råd og tid til det, eller om vi skal sætte tempoet ned, siger Dan Riise, som godt kan se idéen i at opruste afdelingen igen.

- Men det er et langt og politiske sejt træk og i øjeblikket er der ikke penge til at udvide,siger han.

Alternativet er at indføre forskellige kategorier for lokalplanerne, så nogen bliver behandlet hurtigere end andre. Desuden vil forvaltningen gerne udskyde arbejdet med planstrategien.

Men en ting er plangrundlaget. Udviklingen kræver også bedre infrastruktur, og det halter, mener Dan Riise.

- Det er ikke nok, at vi beslutter om lokalplaner skal hurtigere igennem. Når projekterne går i gang sker der rigtig meget på trafikfronten, og det skal også løses. Det der interesserer mennesker i Hillerød mest er trafik og parkering, og der må vi bare konstatere, at det er ikke lykkedes at få penge til at løse det for. Enten skal vi sætte tempoet ned, eller også skal der flere midler til at løse infrastrukturproblemerne og flere mennesker i forvaltningen til at løse opgaven med planlægningen, siger han.

I sidste uge blev der taget første spadestik til opførelsen af de første etaper af det kæmpemæssige boligbyggeri på i alt 1350 lejligheder på Frederiksbro, og flere andre steder i Hillerøds bymidte bygges også på livet løs. Mandag blev den populære parkeringsplads ved Hillerød Station nedlagt, da endnu et boligbyggeri skal opføres på grunden.

- Vi skal se os selv i øjnene og finde ud af, hvad det er vi ønsker os i Hillerød. Jeg er tilhænger af, at vi bager, mens ovnen er varm i forhold til at få bygget. Men når infrastrukturen og forvaltningen ikke kan følge med, skal vi finde ud af, om tempoet er for højt eller om bemandingen er for lav, siger Dan Riise.

arrow Skanska sælger boligprojekt i Hillerød
03. marts 2020 kl. 10:01 Opdateret: kl. 10:04
arrow 106 lejligheder sætter punktum for Ullerød Syd
28. januar 2020 kl. 16:27 Opdateret: kl. 16:46
arrow Seminarium ombygges til lejeboliger
26. november 2019 kl. 14:34 Opdateret: kl. 14:34
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?