16. februar 2019
Formand for skolebestyrelsen på Grønnevang Skole, Claus Ellemose Sørensen advarer politikerne mod at spare på skolerne. 

Foto: Allan Nørregaard
Formand for skolebestyrelsen på Grønnevang Skole, Claus Ellemose Sørensen advarer politikerne mod at spare på skolerne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budget på vej: Forældre frygter skolebesparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget på vej: Forældre frygter skolebesparelser
Hillerød - 13. september 2018 kl. 04:23
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nye besparelser på skoleområdet i Hillerød vil være katastrofale. Det siger skolebestyrelsesformænd, som nu advarer byrådet om at gennemføre de forslåede besparelser på skoleområdet på 6,8 millioner kroner.

- Der er kun et sted at tage pengene fra, og det er lærerområdet. Hvis den fulde besparelse kommer igennem, svarer det til 14 lærerstillinger, og vi er bekymrende for, at det her betyder, at der bliver nedlagt lærer- eller pædagogstillinger, siger Mette Bøttcher Knudsen, som er formand for forældrebestyrelsen på Hillerødvestskolen, til Frederiksborg Amts Avis.

Claus Ellemose, formand for forældrebestyrelsen på Grønnevang Skole, frygter at besparelser på lærerkræfterne kan være begyndelsen til enden for de små skoler i Hillerød.

- Færre lærere vil influere på kvaliteten af undervisningen og på muligheden for fremover at drive skoledrift på alle de matrikler, vi driver skoler på i dag. Afdelingerne vil være i fare, når man laver det her, for der vil ikke være nok mennesker til at løfte opgaverne, siger han.

De to formænd mener, at skolernes budget til drift allerede er skåret helt i bund, så der ikke længere er noget at hente.

- Vi kan jo ikke lade være med at gøre rent eller spare på varmen. Vi kan ikke spare andre steder end på lønningerne, siger Mette Bøttcher Knudsen.

Politikerne sidder i disse dage og forhandler om budgettet, som forventes at falde på plads i den kommende weekend.

Forslagene om at spare 6,8 millioner kroner er skoleområdets bidrag til pulje med omprioriteringsforslag. Alle områder skal pege på 1,5 procents besparelser. Og det er sådan set ikke noget nyt. Men Mette Bøttcher Knudsen frygter, at mange af forslagene på skoleområdet bliver udvalgt, når politikerne i løbet af de kommende dage skal få budgettet til at hænge sammen.

- Der er vores fornemmelse, at man har øje på skolerne i den her omgang. Vi sporer også en vis bekymring hos politikerne selv, at det kan være skoleområdet, der kommer til at holde for. Og det er ikke blevet afvist, når vi har spurgt til det, siger hun.

Peter Frederiksen (V), formand for børne- og familieudvalget, kan da heller ikke nu afvise, at der er besparelser på skolerne på vej.

- Jeg er formand for børne- og familieudvalget, men også med i Økonomiudvalget, og ansvarlig for det samlede budget, så jeg kan ikke på forhånd sige, at nogen er fredet. Men jeg kan godt forstå skolebestyrelsesformændenes bekymringer, og dem tager jeg med til forhandlingerne, siger han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk