27. marts 2019
Både Kirsten Jensen S) og Klaus Markussen (V) har store forventninger til forhandlingerne om budgettet for de næste fire år. 		Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Både Kirsten Jensen S) og Klaus Markussen (V) har store forventninger til forhandlingerne om budgettet for de næste fire år. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budget: Hillerød skal finde 33 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget: Hillerød skal finde 33 mio. kr.
Hillerød - 10. juli 2018 kl. 03:08
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Færre penge til små institutioner, færre penge til musikskolen eller reduktion i plejecentrenes budgetter. Listen over finansieringsforslag er lang, og efter sommerferien begynder det økonomiske puslespil om, hvor der skal spares i kommunen, og hvilke områder og anlægsarbejder, der får penge.

Inden politikerne gik på sommerferie, fik hvert politisk udvalg til opgave at finde spareforslag for 1,5 procent, hvilket svarer til i alt 33-34 millioner kroner om året de næste fire år. Endnu er den økonomiske ramme fra statens side dog ikke helt på plads, så måske slipper Hillerød billigere end de 33-34 millioner kroner, der er lagt op til i skrivende stund. Budgetmaterialet for 2019-22, som udvalgene har udarbejdet, er nu i høring indtil den 13. august.

- Vi kalder det ikke for et sparekatalog men omprioritering. Hvis man har en organisation, som er så stor som vores med tre milliarder kroner og 5000 medarbejder, så ville det være rigtig mærkeligt, hvis man ikke lavede om i butikken for 1,5 procent en gang om året. Det er sundt, siger borgmester Kirsten Jensen (S).

Hun understreger dog, at det bliver en vanskelig opgave at finde 33-34 millioner kroner.

- Det er svært, fordi det er oveni de penge, vi allerede har taget i årevis. Men det ser ud som om, det er hårdere at være nogle andre kommuner end Hillerød. Andre kommuner som Gribskov, Egedal og Helsingør har akutte udfordringer med økonomien nu, og der ligger beløbene på det dobbelte, siger Kirsten Jensen og fortsætter:

- Det hed to procent, da jeg blev medlem i 2005. Vi har aldrig talt om andet i min tid i byrådet. Jeg ved, at det byråd, der sidder nu, tænker i økonomi hele tiden. Man kunne sige: »Herregud, halvanden procent«, men det ligger på toppen af mange års besparelser. Fløden og fedtet og det andet sniksnak... Du kan ikke finde nogen i byrådet, der bruger den retorik mere med, at der sidder nogen i et hjørne og keder sig, så kan vi ikke fjerne deres stilling, siger hun.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede