6. august 2021
Carsten Larsen (tv.), som er formand for Hillerød Events, borgmester Kirsten Jensen (S) og Erik Helmer, direktør i C4 (th.) bevægede sig fredag ud på glatis, da Hillerøds nye skøjtebane åbnede. Foto: Kenn Thomsen
Carsten Larsen (tv.), som er formand for Hillerød Events, borgmester Kirsten Jensen (S) og Erik Helmer, direktør i C4 (th.) bevægede sig fredag ud på glatis, da Hillerøds nye skøjtebane åbnede. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesteren kom på glatis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesteren kom på glatis
Hillerød - 27. november 2020 kl. 17:10
Af Anna Törnqvist Jensen

»Ej, der er jo is på,« udbrød borgmester Kirsten Jensen (S), da hun forsigtigt trådte ud på Hillerøds nye skøjtebane på Torvet.

arrow Læs også: Isfri skøjtebane henter overskud trods nedlukning

For selvom det er en skøjtebane, er det en moderne og klimavenlig en af slagsen, som ikke er lavet af is, men derimod af glatte plasticplader. På åbningsdagen fredag lå der dog også lidt grødis på den knapt 400 kvadratmeter store skøjtebane.

- Det må være den skøjtebane i Danmark, der har bedst udsigt, sagde Kirsten Jensen og nikkede mod Frederiksborg Slot, som kan ses fra skøjtebanen, ligesom statuen af Frederik 7. skuer henover banen.

- Han er kommet tæt på sit folk, konstaterede Kirsten Jensen, som er overbevist om, at skøjtebanen både vil være et godt aktiv for butikkerne og være med til at sætte Hillerød på landkortet.

Og selvom Kirsten Jensen ikke skøjtede rundt på isen fredag, vakte besøget på isen varme barndomsminder.

- Der, hvor jeg voksede op, stod vi altid på skøjter i gadekæret. Det var virkelig mødestedet, og hvis der var is på gadekæret, så kunne man også være sikker på, at man kunne møde sine venner dernede.

Corona-restriktionerne satte en stopper for den store festlige åbning af skøjtebanen, ligesom det også begrænser, hvor mange der må være på banen.

- Der må være 60 på banen på samme tid, men folk skal selvfølgelig holde afstand og tage hensyn til hinanden, fortæller Carsten Larsen, der er formand for Hillerød Events, som står bag skøjtebanen.

Derudover skal arrangørerne holde øje med, at skøjtebanen ikke bliver et hot-spot, hvor mange mennesker kommer til at stimle sammen.

- Der skal ikke stå 300 mennesker rundt om skøjtebanen, og det skal vi holde øje med ikke sker, siger Carsten Larsen.

I weekenden har skøjtebanen åbent fra klokken 10 til 17, og i hverdagene kan man komme ud på isen mellem klokken 17 og klokken 20. Det koster 40 kroner at komme på glatis - uanset om man selv medbringer skøjter eller lejer dem ved banen. Skøjtebanen er åben til og med februar næste år.

arrow Skøjtebanen bliver stående til efter påske
13. februar 2021 kl. 07:00 Opdateret: kl. 15:05
arrow Kritik af skøjtebane: Afgiver plastik til dyr og Slotssøen
23. december 2020 kl. 18:00 Opdateret: kl. 15:03
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?