21. januar 2020
For at vise, hvor meget de seks punkthuse fylder i landskabet, har kommunen bedt MGH tage billeder på specifikke steder og tegne husene ind. Her er det udsigten fra fra Herredsvejen ved krydset ved Frejasvej mod vest. Tegningerne viser udelukkende højde, ikke design. Illustration: Mangor & Nagel
gallery icon

Se billedserie

For at vise, hvor meget de seks punkthuse fylder i landskabet, har kommunen bedt MGH tage billeder på specifikke steder og tegne husene ind. Her er det udsigten fra fra Herredsvejen ved krydset ved Frejasvej mod vest. Tegningerne viser udelukkende højde, ikke design. Illustration: Mangor & Nagel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester ønsker spektakulære højhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester ønsker spektakulære højhuse
Opdateret 17. maj 2015 kl. 21:08
Hillerød - 16. maj 2015 kl. 05:53
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På onsdag skal politikerne i økonomiudvalget tage stilling til den principielle højde for de kommende boliger på Møllebrogrunden. M. Goldschmidt Holding A/S (MGH) ønsker at opføre 900 boliger på grunden i størrelsen 40-150 m2, heriblandt seks punkthuse på op til 15 etager, svarende til 46,5 meter i højden. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Derfor inviterede MGH tirsdag byrådspolitikerne til besigtigelsestur til Mangor & Nagels næsten færdige 15 etager høje bygning »Brygge Blomsten« på Islands Brygge, da Mangor & Nagel også er de arkitekter, MGH benytter.

- Vi har bedt om at bygge op til 15 etager og vist byrådet, hvordan det kunne se ud. De var oppe at se øverste lejlighed og udsigten, som er fabelagtig, siger projektdirektør i MGH Ulrik Bebe.

Det betyder dog ikke, at MGH har tænkt sig at bygge den samme bygning i Hillerød.

- Nej. Så langt er vi ikke kommet endnu. Vi er ikke kommet dertil, hvor vi skal lave design. Det er et eksempel på, hvordan et punkthus på 15 etager ser ud, siger han.

Ikke hele byrådet deltog, men borgmester Dorte Meldgaard (K) var med, og hun kunne lide, hvad hun så.

- Jeg synes, den var spændende og flot, siger hun.

Kunne man få den til Hillerød?

- Det tror jeg umiddelbart, selvom det er en anden sammenhæng, den er opført i, siger hun.

arrow Læs også: Flertal vil have 15 etager
Spektakulær bygning

Borgmesteren er nemlig åben for 15 etager på Møllebrogrunden.

- Så længe det er flot arkitektur, og det respekterer slottet og indsigtskilerne til slottet, er det rigtig spændende. Så godt vi kan, skal vi sikre, at det er høj arkitektonisk kvalitet, så det er noget, der er pænt og passer i omgivelserne, og som folk vil flytte til, fordi det er spektakulært. Og det er 15 etager i Hillerød, det er der ikke andet, der er, påpeger borgmesteren.

arrow Storcenterkamp gav sammenhold
14. april 2015 kl. 09:10 Opdateret: kl. 13:55
arrow Lejere mistede interessen for Hillerød Storcenter
08. marts 2015 kl. 07:44 Opdateret: kl. 13:50
arrow Ny kritik af borgmester i centersag
07. marts 2015 kl. 13:37 Opdateret: kl. 07:50