4. juni 2020
Borgmester Kirsten Jensen (S) har nu svaret børne- og socialminister Mai Mercado (K) og undervisningsminister Merete Riisager (LA9. Foto: Allan Nørregaard
Borgmester Kirsten Jensen (S) har nu svaret børne- og socialminister Mai Mercado (K) og undervisningsminister Merete Riisager (LA9. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester lover ministre handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester lover ministre handling
Hillerød - 14. februar 2019 kl. 12:07
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For nylig fik borgmester Kirsten Jensen (S) et brev fra børne- og socialminister Mai Mercado (K) samt undervisningsminister Merete Riisager (LA), hvori de to ministre gjorde det klart, at de er bekymrede over den kritik, Hillerød Kommune har fået fra flere forældre til børn med handicap eller psykiske diagnoser. Ministrene opfordrede desuden Hillerød Kommune til at gå i dialog med forældrene og forsøge at genskabe tilliden mellem kommunen og forældrene.

arrow Læs også: Råd advarer mod for sen hjælp til psykisk syge børn

Nu gør Kirsten Jensen det i et brev til ministrene det klart, at Hillerød Kommune er i fuld gang med arbejdet.

»Vi er i Hillerød Byråd meget optagede af at løse problemerne, og jeg står som borgmester sammen med byrådet og forvaltningen om at skabe de bedst mulige rammer for vores udsatte børn og familier,« skriver borgmesteren i brevet, ligesom Kirsten Jensen understreger, at både hun og byrådet er »meget berørte« af forældrenes kritik.

I brevet ridser borgmesteren herefter op, hvordan kommunen vil forsøge at genskabe forældrenes tillid til kommunen.

»Umiddelbart efter modtagelsen af henvendelserne mødtes jeg og forvaltningsrepræsentanter med nogle af familierne før jul for at få et dybere indblik i den rejste kritik. Vi talte om, hvordan vi kunne komme videre,« skriver Kirsten Jensen, inden hun kommer ind på de samtaler med familierne, som også tidligere har været omtalt her i Frederiksborg Amts Avis.

»Vi tilrettelagde en proces, hvor der bliver holdt individuelle møder med hver af de 14 familier, der har ønsket det, for at få indblik i, hvordan samarbejdet kan forbedres,« fremgår det af brevet.

Ifølge borgmesteren er 10 af samtalerne blevet afholdt, og den viden, som kommer frem gennem samtalerne, vil blive brugt fremover.

»Vi ønsker at finde læringspunkter, som i almindelighed kan forbedre vores samarbejde familier og kommuner i mellem,« skriver hun.

Derudover gør borgmesteren ministrene opmærksom på, at Hillerød Kommune vil bruge familiernes kritik, når der skal udarbejdes en ny handicappolitik.

Kirsten Jensen skriver endvidere, at kommunens tiltag viser, at kommunen tager ansvar.

»På denne måde ønsker byrådet og jeg at tage et meget konkret ansvar på dette område uden at gå ind i sagsbehandlingen for den enkelte familier; her træffes der ikke politiske afgørelser,« skriver borgmesteren og gør klart, at kommunens medarbejdere gør deres bedste for at give familierne den bedste støtte.

»Samtidig arbejder vi til stadighed med at udvikle og styrke kvaliteten af sagsbehandlingen på handicap- og specialundervisningsområdet,« slutter Kirsten Jensen brevet.

arrow - Sagsbehandling har ikke været formålet
15. februar 2019 kl. 10:48 Opdateret: kl. 16:51
arrow Forældre: Samtaler med kommunen gør ingen gavn
15. februar 2019 kl. 10:12 Opdateret: kl. 16:51
arrow Borgmester: Vi skal lære af børnesager
07. februar 2019 kl. 11:04 Opdateret: kl. 16:09
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?